SKANDAL NA RUKOMETNOM SP-u! Makedonac poludio zbog promjene imena države i zaratio s Albancima

screenshot

Legendarni makedonski rukometaš Stojanče Stoilov našao se u središtu pažnje zbog komentara na društvenim mrežama gdje je komentirao stanje u svojoj državi.

Makedonska vlada je u petak jednoglasno usvojila ustavnu promjenu kojom ova država nakon dugogodišnjeg spora s Grčkom mijenja svoje ime u Republika Sjeverna Makedonija. Makedonac je tu promjenu komentirao na Facebooku napisavši sljedeće.

Svi u državi smo mentalno nestabilni čim dozvoljavamo da nam ovako nešto rade. Može nas biti sram… Za mene će uvijek biti Makedonija”.

Njegovi statovi nisu dobro primljeni u uredništvu albanskog servia makedonske televizije čiji je komentator Mustafa Ademi u prijenosu utakmice Makeodnije i Japana odbio izgovoriti Stojančevo prezime i kroz meč ga je oslovljavao samo kao “igrača s brojem pet”.

Stojanovu ovo nije prvi politički ispad, krajem prošle godine izazvao je burne reakcije nakon što je napustio proglašenje sportaša godine u izboru tamošnje agencije za sport, a napustio ga je zbog toga što je ceremonija bila dvojezična, dakle na makedonskom i albanskom.Inače, Makedonija je na rukometnom SP-u u skupini B zajedno s Hrvatskom, a u prvom je kolu slavila protiv Japana s 38:29.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI