VATRENI ‘POMELI’ ŠKOTSKU! Kakva ‘bombetina’ Modrića, ‘trica’ za drugo mjesto u skupini!

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

HRVATSKA ide dalje, sjajna predstava uvela je Vatrene u osminu finala Europskog prvenstva! Hrvatski reprezentativci su u odlučujućoj utakmici za prolazak dalje na Hampden Parku u Glasgowu s 3:1 bili jači od Škotske, a ta pobjeda donijela je ulazak među najboljih 16 s drugog mjesta u skupini D.

Hrvatska će se u osmini finala u ponedjeljak s početkom u 18 sati sresti s drugoplasiranom reprezentacijom iz skupine E, u kojoj su Švedska, Slovačka, Španjolska i Poljska.

Vatrene su do pobjede doveli krasni golovi Nikole Vlašića (17′), Luke Modrića (62′) i Ivana Perišića (77′). Posebna majstorija bila je ona Modrićeva, za vodstvo od 2:1 u 62. minuti, kada je hrvatski kapetan fantastičnim udarcem vanjskom stranom noge neobranjivo pogodio mrežu koju je branio Škot Marshall. Modrić sa svojim specijalitetom će se pamtiti, ali pamtit će se i sve drugo – BRAVO, HRVATSKA!

 

Prvo poluvrijeme kao prava najava

S izmjenama koje je Zlatko Dalić napravio u momčadi i s pripremom za utakmicu, Hrvatska je pokazala jako puno već u prvom poluvremenu iako taj dio utakmice rezultatski nije prošao kako su Vatreni željeli. Nakon vodstva koju je Hrvatskoj na kraju sjajne akcije donio Vlašić, u završnici prvog poluvremena stigao je ‘hladni tuš’ golom Calluma McGregora (42′) nakon nekoliko pogrešaka u hrvatskoj obrani.



McGregor je dočekao loptu na rubu kaznenog prostora i preciznim udarcem svladao je Dominika Livakovića koji tu nije mogao puno.

 

Rapsodija u drugom poluvremenu

Hrvatska je bila nesretna zbog primljenog gola pri kraju prvog dijela, ali drugih 45 minuta donijelo je naplatu igre koju je Dalićeva momčad pokazala u ovom susretu. Najava je bila sjajna šansa Joška Gvardiola u kojoj je lijevom beku Hrvatske lopta malo pobjegla nakon što je ušao iz drugog plana, ali ubrzo su stigli i novi golovi.

Prvi od njih bio je poseban. Na kraju odlične hrvatske akcije, Mateo Kovačić pronašao je Luku Modrića na rubu 16-erca, a hrvatski kapetan je fantastičnim potezom donio Vatrenima novo vodstvo. Škotska je nakon toga bila u ‘knock-downu’, a nokautirao ju je gol glavom Ivana Perišića nakon kornera koji je izveo Modrić. Bila je to večer koja će se pamtiti, podsjetila je na sjajne dane na putu do svjetskog srebra u Rusiji!

 

RANIJE OBJAVLJENO

 

Hrvatska je spremna za utakmicu godine. Biti ili ne biti, večeras oko 23 sata sve će biti poznato, nadamo se da će Vatreni nastaviti sa svojom turnejom i putem na Euru, da ovo nije zadnja njihova utakmica…

Popularni “kockasti” trenirali su na stadionu trećeligaša i puni optimizma dočekuju ogled u kojem neće biti kočnice. Hrvatska neće čekati  jer i ne može , mora napasti svim oružjem po domaćinu, vremena više nema. Traži se pobjeda koja vodi u osminu finala.

Više Dalić i ekipa nemaju vremena za eksperimente, imaju na papiru slabijeg, ali žilavijeg protivnika i Hrvatska mora dokazati da može i zna sa Škotima.

Dva iznenađenja

Sastav? Tri se izbornikova poteza najviše komentiraju: veza Modrić, Brozović, Kovačić, potom Vlašić na desnom krilu i Juranović na desnom beku…

Dobio je Bruno  Petković svoju priliku! Bruno u trećem kolu prvi će put startati kao vođa napada što su mnogi priželjkivali još od prve utakmice. Jasno je iz postave da Vatreni neće jurnuti na sve ili ništa, da hrvatski izbornik ide na posjed i kontrolu utakmice. No, jako nas zanima koliko će ekipa iz takve postavke biti opasna po protivnički gol. Očito je ideja da Vlašić i Perišić, pogotovo Vlašić koristi prostor pred vratima kad Petković izvuče suparničku obranu. Ovaj put i Kramarić i Rebić, što je i najavljeno, čekaju šansu s klupe. Luka Ivanušec dobro je kotirao nakon odličnog drugog poluvremena protiv Čeha, ali evidentno ne još za startera kod Dalića.

Juranović? Čini se da se Vrsaljko previše istrošio u ove dvije utakmice i nakon što je i sma imao dugu stanku, tako barem misli Zlatko, vidjet ćemo kako će to funkcionirati… Čini se da Dalić želi obuzdati Liverpoolova Andrewa Robertsona da prodire po lijevoj s jednako brzim i ofenzivnim Juranovićem kojem će pripomagati i Vlašić.

HRVATSKA – ŠKOTSKA

HRVATSKA (4-3-3): Livaković – Juranović, Vida, Lovren, Gvardiol – Kovačić, Modrić, Brozović – Vlašić, Perišić – Petković

ŠKOTSKA (3-4-1-2): Marshall – McTominay, Hanley, Tierney – O’Donnell, McGregor, Armstrong, Robertson – McGinn – Adams, Dykes

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI