SLIJEDI LI IM KAZNA? Oni su jedini ostali pri svome: Realu, Barci i Juveu prijeti najgori mogući scenarij!

Grafika 7dnevno

UEFA je u utorak pokrenula disciplinski postupak protiv Real Madrida, Barcelone i Juventusa zbog njihova pokušaja pokretanja Superlige, priopćeno je iz sjedišta europske krovne nogometne federacije.

Jedini se nisu ogradili od Superlige

Ta su tri kluba jedina tri od prvotnih 12 koji se nisu ogradili od projekta Superlige nakon niza kritika.

“Nakon istrage koju su proveli UEFA-ini etički i disciplinski inspektori u vezi s takozvanim projektom ‘Superliga’ pokrenut je disciplinski postupak protiv Real Madrida, Barcelone i Juventusa zbog potencijalnog kršenja UEFA-ina pravnog okvira”, priopćila je UEFA.

Superligu je pokrenulo 12 klubova, ali njih devet – Manchester United, Liverpool, Manchester City, Chelsea, Tottenham, Arsenal, Milan, Inter i Atletico Madrid – nakon vala kritika povukli su se i postigli dogovor s UEFA-om.



Navodno se spremaju neke sankcije i protiv devetero pokajnika, ali u drugom postupku. No za trojac koji i dalje ne odustaje od Superlige UEFA sprema neku žestoku kaznu. Svi se slažu u tome da će se raditi o velikom novčanom iznosu.

No neki izvori, poput onih u španjolskoj gdje svi navode poznatu radijsku postaju Cope, tvrde da UEFA planira na jednu godinu izbaciti Real, Barcelonu i Juventus iz europskih natjecanja. Također, odmetnuti trojac planira bilo kakvo kažnjavanje od strane UEFA-e odvesti na Sportski arbitražni sud.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI