SLOVENSKI IZBORNIK UŽIVO DAO OTKAZ: ‘Reprezentacija ima sjajnu budućnost, ali…’

Slovenija nije izborila plasman na Svjetsko prvenstvo u Rusiji

Slovenci su u četvrtak ponijeli tutulu najvećih gubitnika. Engleska ih je u predzadnjem kolu kvalifikacija za Svjetsko prventsvo u Rusiji pobijedila 1:0 u četvrtoj minuti sudačke nadoknade. Osim što su ostali bez plasmana, ostali su i bez izbornika koji je otkaz dao uživo nakon utakmice.

Srećko Katanec je sloveniju odveo na prvo EP i SP u povijesti (2002. i 2002.), a ovo je bio njegov drugi mandat na slovenskoj klupi.

Vidim svijetlu budućnost ove reprezentacije, ali bez Srećka Kataneca. Utakmica protiv Škotske bit će moja zadnja na klupi Slovenije”, rekao je Katanec za Televiziju Slovenije.

Nakon prvog mandata reprezentaciju je napustio zato što ga je Zlatko Zahovič vrijeđao zbog hrvatskih korijena, ali sada, nakon drugog odlazi visoko uzdignute glave i pun riječi hvale za igrače.

Rekao sam dečkima u svlačionici da budu ponosni, odigrali su savršeno i nisu zaslužili ovaj poraz. Da nismo imali pritisak pobjede, napravio bih izmjene. Ovaj poraz računam kao pobjedu. Nogomet je nekad okrutan, ali moram reći da je ovo jedna od naših taktički najboljih utakmica. Igrači su zaslužili pune Stožice u nedjelju protiv Škotske”, zaključio je uskoro bivši izbornik.



Katanec (54) je sve ukupno na slovenskoj klupi proveo osam godina.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI