SLOVENSKI MEDIJI NAKON PORAZA: ‘Privjesak, magnet ili neki drugi predmet sa štandovabit će jedini suvenir koji će nogometaši donijeti iz Splita’

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Vatreni su u susretu 6. kola skupine H kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2022. u Kataru na Poljudu pobijedili Sloveniju rezultatom 3:0.

Strijelci za pobjedu Hrvatske bili su Marko Livaja, Mario Pašalić i Nikola Vlašić.

Hrvatska je dominirala protiv Slovenije od prve do posljednje minute te joj uzvratila za neugodan poraz sa starta kvalifikacija u ožujku u Ljubljani.

Slovenski mediji su razočaran i igrom svoje reprezentacije.

Tako Nogomania piše: “Ništa od borbe, Slovenija napušta Split potpuno nadigrana, jedino je Jan Oblak spriječio još gori poraz. Dobili smo u Splitu ozbiljnu nogometnu lekciju, već nakon prvih minuta bilo je jasno da će biti izuzetno teško. Pobjeda naših južnih susjeda je bila glatka, ali je mogla biti i mnogo veća. Izbornik Matjaž Kek mora riješiti brojna pitanja jer ovo što Slovenija prikazuje u kvalifikacijama je iznimno loše.



Slično javlja i Žurnal24:

“Slovenska reprezentacija nije bila dorasla aktualnim svjetskim viceprvacima. Naši igrači su došli ohrabreni pobjedom u Ljubljani na početku kvalifikacija, ali Hrvati su ti koji su sad zasluženo pobijedili. Bezopasni Slovenci nisu ispalili praktički ni jedan opasan udarac i sada zaostajemo šest bodova.”

Delo je u prvi plan je stavio Ivana Perišića.

“Profesor Perišić organizirao je bolan sat na Poljudu, Katar je sve dalje”, naslov je njihovog izvještaja. Dodaju kako Slovenija bila potpuno nemoćna u Splitu.

Večer je slikovito opisala poraz Slovenaca:

“Privjesak, magnet ili neki drugi predmet sa štandova uz plažu bit će jedini suvenir koji će slovenski nogometaši donijeti iz Splita. Bodovi su prepušteni domaćinu, Hrvatska je opravdala ulogu favorita protiv naše reprezentacije koja se rastrganom i bezidejnom igrom nije ni približila bodovima.”

Facebook Comments

Loading...
DIJELI