SNOVE O MILIJUNIMA EURA RASPLINULI SU SE U BEOGRADU I ZAGREBU: Sheriff je zasluženo prošao preko Dinama

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Dinamo je ispao, neće igrati u Ligi prvaka. Nadvisio ga je moldavski Sheriff, nakon 0-3 u Tiraspolu u Zagrebu je naš prvak odigrao tek 0-0.

I to je to, Dinamo nastavlja europsku pustolovinu u Europskoj ligi.

Najprije su se snovi o milijunima eura rasplinuli u Beogradu, u prostorijama Crvene zvezde, a potom su se snovi premjestili u Zagreb.

I iznova je milijune oteo isti “neprijatelj”, riječ je o “legiji stranaca” iz Moldavije, koja pod šerifovskim imenom s divljeg zapada traži svoje mjesto u Ligi prvaka. S tim snivanim milijunima…

Ako ćemo pravo, Sheriff je zasluženo prošao preko Dinama, baš kao i koji tjedan prije preko Crvene zvezde. Iako prepuna stranaca ta momčad iz Moldavije je dobro uigrana, posložena i nije da nema znanja. Jer, kako je u prvoj utakmici nadmeno nadvisila Dinamo to nam daje pravo da zaključimo kako nije riječ o nogometnim šleperima. Već o mladim igračima iz cijelog svijeta, željnih afirmacije, gladi za novcem i novih klubova. Koje će doseći dobrim igrama u Sheriffu…



Dinamo je u uzvratu nesumnjivo dao sve od sebe, trgao se, koprcao, napadao i riskirao. Pa, i stvorio je nešto prigoda, da je koji gol uletio ranije, u prvome dijelu možda se i dalo nešto zakuhati.

No, gola nije bilo. Dinamo je i pritiskao sve više, i što se više trudio bio je bezopasniji. Sheriff je znao i smiriti utakmicu kada je to trebalo.

Zbog nekih stvari nam može biti žao, recimo zbog poništenog gola Oršića u 78. minuti. Poništen je zbog zaleđa, a ako ga je bilo onda ga je bilo za – zatvoreni dlan.

Ipak, moramo biti realni. I to što je Dinamo u uzvratu odigrao dobro nije bilo dovoljno dobro da bi uopće slutili neku dramatiku, kamoli preokret. Sva želja, silina i namjera rasplinula se poput valova o hridi. Nekad ni najveća volja s golemim motivom ne može biti dovoljna. Iz jednostavnog razloga.

Nedostaje kvaliteta!

Teško nam je priznati tu tezu u razlici u kvaliteti između momčadi iz Hrvatske i Moldavije. Međutim, to je jednostavno tako. Bolji ide dalje i tu nema priče.

I priča iz Zagreba i Beograda, o milijunskim snovima završila se neslavno.

Ajde, nema mjesta očaju. Europa liga po naš Dinamo može biti odlično natjecanje. U skupini Dinamo može biti konkurentan, može pobjeđivati, skupljati bodove, ići dalje, držati sebe i navijače pod lijepom sportskom napetošću. Na milijune se u klubu mora zaboraviti, ali tu je sportski motiv.

Dakle, nije sve izgubljeno, mnogo toga u Dinamu nisu ni imali.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI