ŠOK ZA ŠOKOM! Đoković bi mogao dobiti odbijenicu i s Roland Garrosa

screenshot

Nakon što je napustio Australiju, Novak Đoković bi poslije propuštanja nastupa na Australian Openu mogao imati problem i s drugim Grand Slam turnirom u 2022. godini. Prvom tenisaču svijeta nije siguran nastup na zemlji Roland Garrosa, u svibnju i na početku lipnja u Parizu, a razlog za brigu predstavlja zaokret u odnosu na dosadašnju praksu u tamošnjoj vlasti, objavio je portal Dnevno.

Do sada, Đokoviću su se otvarala vrata igranja na pariškoj zemljanoj podlozi iako nije cijepljen protiv koronavirusa, a razlog je bio u iznimkama za velike priredbe. Međutim, francuska ministrica sporta Roxana Maracineanu je u međuvremenu donijela drugačiju odluku, s obvezom cijepljenja za brojne velike priredbe, uključujući i sportske.

Roland Garros je po dosadašnjoj praksi bio jedini Grand Slam turnir na kojem bi Đoković mogao igrati bez cijepljenja. Za Wimbledon i US Open je i ranije vrijedilo pravilo da nema nastupa za necijepljene, a što se može dogoditi ako necijepljen dođeš igrati u Australiju, prvi tenisač svijeta je već iskusio.

Nove informacije iz Francuske je u Srbiji prenio Mondo, koji piše da je nova odluka francuske ministrice sporta stigla zbog javnog interesa svih u toj zemlji.

S novom odlukom, rast će pritisak na Đokovića u nastavku sezone, osim ako se s promjenama u širenju virusa ne dogodi neki novi preokret kako 2022. ide dalje. Po sadašnjem stanju stvari, visi mu i nastup na velikom pariškom zemljaškom turniru.



Iz trenutne perspektive, Đoković bi izlaz za svoje probleme s turnirima koji su pod upitnikom mogao pronaći ako se cijepi, za što bi imao dovoljno vremena s obzirom na to da Roland Garros, drugi Grand Slam turnir sezone, počinje 16. svibnja.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI