SOSI STIGAO I ODGOVOR HNS-a: Priopćenjem se očitovali o njegovoj odluci da igra za ‘Elf’! Evo što su točno poručili javnosti

Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Hrvatski nogometni savez  konačno se službeno oglasio i  očitovao o odluci mladog  Borne Sose da prihvati njemačko državljanstvo i zaigra za reprezentaciju te zemlje počevši od skorašnjeg Eura u lipnju.

Nekoliko dana nakon njegove odluke iz HNS-a su se oglasili priopćenjem u kojem se navodi da je on bio dio planova izbornika Zlatka Dalića, ali i da se njegova odluka prihvaća i da su je primili na znanje.

Iznijeli očitovanje

Priopćenje Hrvatskog nogometnog saveza prenosimo u cijelosti:

”Hrvatski nogometni savez primio je na znanje kako je Borna Sosa u telefonskom razgovoru obavijestio izbornika A reprezentacije Zlatka Dalića kako namjerava u budućnosti predstavljati reprezentaciju Njemačke.Hrvatski nogometni savez prihvaća i poštuje odluku Borne Sose koji poput svakog igrača ima pravo odabrati za koju će reprezentaciju nastupati, sukladnom Fifinom statutu.

HNS nikad neće zadirati u neovisnost izbornika bilo kojeg uzrasta, no Sosa je neupitno bio u planovima stručnog stožera A reprezentacije koji je s njim bio u kontaktu posljednjih pola godine. Pritom je Sosa bio upoznat s planom da se na njega računa za okupljanje u ožujku, kada je na zamolbu izbornika U-21 Igora Bišćana prepušten mladoj reprezentaciji, imajuću u vidu važnost Europskog prvenstva i činjenicu da ne može igrati na prve dvije utakmice tijekom tog okupljanja.

HNS i stručni stožer A reprezentacije vidjeli su Sosu kao primjer igrača koji su prošli cijeli razvojni put mladih hrvatskih selekcija i pritom postali spremni dati doprinos uspjesima A reprezentacije – to je prirodni put koji su prošli brojni igrači, i to je sustav koji je iznjedrio aktualne svjetske doprvake.

HNS neće komentirati eventualni postupak promjene nogometnog državljanstva jer se radi o Fifinom predmetu o kojem HNS nema sve relevantne informacije, a pritom ne sumnjamo da će Fifa donijeti odluku sukladnu svim važećim propisima.”

Facebook Comments

Loading...
DIJELI