ŠPANJOLCI SU NAM CRNE MAČKE: Time su nas zaskočili 2019.godine’! Hrvatska ide u napad na medalju, i kreće ono pravo

Foto: Zeljko Puhovski/CROPIX

Hrvatski vaterpolisti sutra će, u 19:30, u Budimpešti igrati protiv Španjolske u polufinalu Svjetskog prvenstva. Na posljednjem SP-u u Gwangjuu prije tri godine Hrvatska je izgubila od Španjolske upravo u polufinalu, a i prije dvije godine su baš Španjolci zaustavili izabranike Ivice Tucka i u polufinalu EP-a igranog u Budimpešti.

Obje utakmice okončane su minimalnim pobjedama Španjolske. Osim toga, igrale su Hrvatska i Španjolska na prošlogodišnjim Olimpijskim igrama u Tokiju, kada su Španjolci u grupnoj fazi pobijedili rezultatom 8:4. Upravo je igra u obrani najjača strana Španjolske. Osim samo četiri gola postignuta u Tokiju, ističe se i pet pogodaka Hrvatske protiv tog suparnika u Gwangjuu. Nisu mnogo bolji bili ni Crnogorci koji su jučer u četvrtfinalu ovog SP-a postigli šest golova Španjolskoj.

“Znamo manje-više sve o njima, ostaje nam samo dogovoriti se oko nekih detalja koji bi mogli biti važni”, rekao je izbornik Tucak za Španjolsku te se zatim osvrnuo i na tu njezinu čuvenu obranu: “U Gwangjuu 2019. su nas zaskočili M zonom.

Naravno da ćemo se pripremiti i za nju, već imamo neke uigrane akcije. Moramo se pripremiti i na presing s vanjske strane. Radi se o ozbiljnoj reprezentaciji, ali ja vjerujem kako možemo igrati s njima”, izjavio je hrvatski izbornik.

Veliko je emotivno pražnjenje bilo kod “barakuda” nakon velike pobjede nad Srbijom ali sve to treba pokušati potisnuti jer tek slijedi  ono pravo borba za medalje.



Upozorio je na to i bek Juga Marko Žuvela.

“Tu utakmicu treba već danas zaboraviti. Pobijedili smo, odigrali smo jednu dobru, mušku utakmicu. Od početka do kraja smo kontrolirali rezultat, no ta utakmica je sada iza nas. Tek sad počinje pravi turnir, borba za medalju, okrećemo se Španjolskoj. Proučit ćemo ih, vidjeti koje su njihove mane i prednosti i pokušati ući u finale”, rekao je Žuvela.

Španjolci su favoriti od samog početka turnira za zlatno odličje. A ni posljednji međusobni ogledi ne idu nam previše u prilog. Hrvatska je gubila na Olimpijskim igrama u Riju, na Svjetskom pa Europskom prvenstvu.

“Uz Mađare i Srbe, Španjolci su bili favoriti za osvajanje ovog prvenstva. Najmanje su promijenili ekipu, smjena generacija nije ih toliko zadesila kao nas ili neke druge ekipe. Predvođeni Perroneom, Granadosom i Munarrizom, znamo koji su njihovi aduti, koga ćemo trebati pokriti…”, kaže Žuvela.

Ključ pobjede protiv Španjolske mogla bi biti obrana.

“Sigurno će izbornik dobro sve proučiti, reći nam što trebamo raditi. Trebamo samo odigrati muški kao što smo igrali četvrtfinale protiv Srbije i sve će biti u redu”.

No ipak utakmica protiv Srbije osim polufinala donijela je i potvrdu našim vaterpolistima da mogu protiv najjačih ekipa i stvorila pravi pobjednički mentalitet.

“Većina nas nije vidjela u Top 4, u borbi za medalje, pokazali smo im da možemo, iako smo mlada ekipa i nismo toliko iskusni, pokazali smo određeni karakter i muškost, da se možemo boriti sa svima i tako ćemo pristupiti i polufinalu i nadati se najboljem.

Luka Bukić (28) sumirao je utakmicu protiv Srbije.

“Nažalost, Burić je još pod suspenzijom pa smo imali igrača manje u rotaciji, ali uložili smo dodatni napor, odradili posao kako treba. Ušli smo dobro u utakmicu, uspjeli se odvojiti u trećoj četvrtini i održati prednost do kraja i pobijediti. Naravno, svi smo zadovoljni pobjedom”, kazao je igrač splitskog Jadrana.

Španjolci su kolektiv, jako su dobro uigrani, igraju odličnu obranu, dobro su postavljeni. Sigurno nas očekuje teška utakmica, pripremit ćemo se najbolje što možemo i nadati se pobjedi”, rekao je Bukić pa nastavio:

“I naša je snaga u kolektivu. Protiv Srbije smo se svi upisali u strijelce. Za pobjede u ovako važnim utakmicama upravo je to i potrebno”, završio je Bukić.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI