ŠPANJOLSKI GOLMAN MISLI DA IMA RECEPT ZA HRVATE: ‘Moramo zaustaviti samo jednog igrača!’

Izvor: Wochit/ AFP / POOL / THANASSIS STAVRAKIS

Hrvatska će četvrtfinale Europskog prvenstva igrati protiv Španjolske, a već su iz oba tabora krenule pripreme za utakmicu. Španjolski golman ima recept kako zaustaviti Vatrene.

Unai Simon zamijenio je Davida De Geu kao prvog golmana Španjolske, a igrač Athletic Bilbaa misli da zna kako zaustaviti Hrvatsku.

Simon je u dosadašnjem djelu Eura primio samo jedan pogodak i to od Lewandowskog u susretu protiv Poljske. Postao je prvi izbor Enriquea zbog sjajne igre s loptom, ali i sigurnosti između vratnica.

“Iskreno, bio sam malo iznenađen kad sam dobio mjesto prvog golmana, ali tu priliku sada ne želim ispustiti. Riskiram s izlascima s loptom, ali smatram da se u nogometu treba riskirati. Riskiraju i naši protivnici kada nas visoko pritišću, a znaju da smo opasni kad se izvučemo iz te situacije. Vjerovali smo da možemo proći dalje i nismo se bojali igrati sa Slovačkom”, započeo je Simon, pa na pitanje španjolskih novinara o Hrvatskoj odgovorio:

“Hrvatska ima puno dobrih igrača, pa nisu slučajno bili u finalu SP-a. Znamo da je Modrić ključ svih njihovih akcija i mislim da ako njega zatvorimo, napravit ćemo veliki posao. Ključno će biti, baš kao i protiv Slovačke, da jako puno vremena provodimo u njihovo trećini. Ako ćemo ih stiskati onako kako mi znamo, imamo velike šanse za četvrtfinale”, zaključio je Simon.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI