SPLIĆANI TRAŽE DA DINAMO VRATI NASLOVE: Smatraju kako sportska pravda nije zadovoljena

Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

Nakon što je došla pravomoćna presuda u slučaju braće Mamić gdje su proglašeni krivima, Zdravko i Zoran uputili su ostavke na svim funkcijama unutar kluba.

Zdravko Mamić je prije koji dan održao konferenciju za medije u Mostaru u susjednoj Bosni i Hercegovini gdje se skriva od institucija i zatvorske kazne.

Splićani su citirati Mamića te izdvojili kako se potkrala jedna istina.

Citirali su što je Mamić govorio o vremenu kad je Dinamo preoblikovan iz dioničkog društva u udrugu građana, što je bio temelj klupskog poslovanja koje je rezultiralo optužnicama i presudom Vrhovnog suda za težak kriminal. Dinamo se tada odrekao golemih dugovanja prema bivšim igračima, ali ne i naslova prvaka koje je osvojio kao dioničko društvo. Također, natjecanje nije započeo u najnižem rangu, kao novi subjekt, što propisuju pravila HNS-a, nego je ostao u prvoj ligi, ističe se.

Samim time naglašavaju kako braća Mamić i Damir Vrbanović moraju odslužiti svoje kazne za kojima im je suđeno.S druge strane u priopćenju navode kako je pravda djelomično zadovoljna što se tiče pravne strane, ali što se tiče sportske strane ona nije zadovoljena jer je Dinamo prema pravilima HNS-a trebao startati od najnižeg ranga hrvatskog klupskog nogometa.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI