SPLITSKA KOŠARKA DOŽIVJELA NOVI UDARAC: Preminuo Zoran Sretenović, član slavne petorke koja je harala Europom

Foto: Screenshot (ArenaSport TV)

Šokantna vijest dolazi iz Srbije gdje je preminuo košarkaški reprezentativac bivše Jugoslavije i Srbije Zoran Sretenović  u 57. godini života.

Sretenović je bio trostruki europski prvak, četiri puta prvak Jugoslavije, osvojio je i dva kupa bivše države. Bio je jedan od najpoznatijih playmakera osamdesetih godina.

U Split je stigao 1986 iz Crvene Zvezde i dres splitskih žutih nosio je pet godina.

U igračkoj karijeri nastupao je potom i za Bamberg, Antibes, Partizan., a kasnije je gradio i trenersku karijeru. S reprezentacijom Jugoslavije osvajao je kao igrač naslove prvaka Europe 1991. i 1995. godine.

To je i kraktom roku već drugi igrač iz iz startne petorke Žutih koja je tri godine harala Europom. Krajem prošle godine iznenada je preminuo i Goran Sobin, nedavno su ovaj svijet napustili i Petar Skansi i Vinko Bajrović, sve velika imena u povijesti splitske košarke. Nešto se očito crno nadvilo na velikana s Gripa koji je doživio teške udarce.KK Split se oprostio od svoje legende Zorana Sretenovića.

‘U Beogradu je, u 58. godini života, preminuo Zoran Sretenović. Igrao je za Jugoplastiku od 1986. do 1991. godine, osvojio četiri titule prvaka bivše države, osvojio dva kupa i bio tri puta prvak Europe. Sretenović je bio jedan od onih bez kojih je Jugoplastika tog vremena bila nezamisliva, mozak i motor momčadi. Sreto, hvala ti za sve!’

Facebook Comments

Loading...
DIJELI