SPORTSKA SRBIJA NA NOGAMA: Jokić se u u kultnoj dvorani upisao u povijest! Evo uz čije ga se ime spominje

Foto: Instagram

Srpski centar Nikola Jokić početkom i ove NBA sezone nastavlja oduševljavati svjetsku košarkašku javnost. Prije pet dana odigrao je gotovo pa savršenu utakmicu u pobjedi svog Denvera 123:116 protiv Minnesote. Statistika će sve zapravo reći:  Zabio je 35 poena, a uz to što je bio najbolji strijelac, s 15 skokova bio je i najbolji skakač te utakmice. Uz to dodao je i šest šest asistencija, tri ukradene lopte i jednu blokadu.

Jokić je tako postao tek drugi igrač u povijesti NBA lige koji je u prvih sedam utakmica sezone ostvario učinak od 150 poena te po 75 skokova i asistencija. Jedini koji je to uspio osim njega je Oscar Robertson.

Sinoć je u najpoznatijoj dvorani na svijetu, Madison Square Gardenu još jednom ispisao povijest. i opet je postao jedini uz Robertsona kojem je to uspjelo. U 30 minuta igre u fenomenalnoj partiji zabio 22 koša, imao deset skokova i pet asistencija. Nekoliko je puta sjajno zakucao i ostvario je i niz odličnih i atraktivnih dodavanja.

Srpski centar je tako u prvih deset utakmica sezone došao do 244 poena, 112 skokova i 104 asistencije. Jedini igrač prije njega koji je sezonu uspio otvoriti s više od 200 poena te po 100 skokova i asistencija je upravo Robertson.

On je to uspio davne 1961./62 dakle prije polja stoljeća.  Srbin se tako upisao u košarkaške anale.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI