SRAMOTAN ODNOS PREMA FILIPU HRGOVIĆU, ZAŠTO MU TO RADE?

Facebook: Filip Hrgović

Filip Hrgović jako bi želio nastupiti na Olimpijskim igrama s kojih već ima brončanu medalju, no neće biti lako:

“Ako želi na Olimpijske igre, Hrgović mora doći na prvenstvo Hrvatske” – rekao je Leonard Pijetraj. S obzirom na to da bi, da ispuni sav ovaj izbornikov program, morao uzeti barem osam mjeseci pauze u svojoj profi karijeri, teško nam je vjerovati da će Hrgović na to pristati.

U dalekom ruskom Jekaterinburgu smještenom iza Urala, danas počinje 20. Svjetsko prvenstvo u amaterskom boksu na kojem će nastupiti i šestorica hrvatskih boksača.

Izbornik Leonard Pijetraj sa sobom je poveo Ramona Feratija (57 kg), Marka Zeljka (69 kg), Mladena Sobjeslavskog (75 kg), Mateja Uremovića (81 kg), Tonija Filipija (91 kg) i Marka Miluna (preko 91 kg).

Na pitanje o Hrgovićevom nastupu na OI koje će se sljedeće godine održati u Tokiju, Pijetraj odgovara: “Ako dođe na PH, ako bude dolazio na izborne sparinge i išao na međunarodne turnire, onda je to realno. Bez toga na kvalifikacijski turnir neće moći. Bilo bi drsko poslati ga izravno. Osim toga, on na osnovi nastupa u Tokiju ne može dobiti za svoju profesionalnu karijeru ništa što već nema, a vrlo perspektivni dečki poput Miluna i Pratljačića mogu dobiti jako puno. Kao što rekoh, ako ih Hrgović pobijedi na kontrolnim turnirima ili sparinzima, onda neka on ide.”S obzirom na to da bi, da ispuni sav ovaj izbornikov program, morao uzeti barem osam mjeseci pauze u svojoj profi karijeri, teško nam je vjerovati da će Hrgović na to pristati. Čelnim ljudima HOO-a sviđa se ideja da on ide u kvalifikacije jer im to miriši na olimpijsku medalju, no tome će se, poput izbornika, usprotiviti i Hrvatski boksački savez, a može se očekivati dosta prijepora oko svega, prenosi Večernji list.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI