SRBI KUKAJU: Hrvati su dosad osvojili najviše medalja, nadaju se da će to uspjeti prestići

Instagram

Iako je Srbija prisvojila sve medalje bivše Jugoslavije s kojima se diči mada dosta njih su osvojili sportaši zemlja koji sebe ne smatraju pravnom sljedbenicom bivše države, matematika na ovim igrama ne ide u prilog susjedima.

Baš kao i na prošlim, kad su također gledali Srbiji u leđa.

Srbi su do sada u Tokiju osvojili sedam medalja, dva zlata, jedno srebro i četiri bronce, a nadaju se kako bi medalje mogle još doći od košarkašica i odbojkašica koje će igrati svoje mečeve za brončana odličja, nakon poraza u polufinalima svojih turnira.

No kada se sve zbroji Hrvatska je najbolja u regiji na ovim Olimpijskim igrama, što je ipak teško palo Srbima koji su nevoljko zaključili kako smo najbolji u regiji.

Screenshot

Hrvatska je do sada osvojili najviše odličja od bivših jugoslovenskih republika. Do sada smo osvojili tri zlata, tri srebra su i dvije bronce, a Srbi se nadaju kako bi nas možda mogli prestići.



Od ostalih zemalja “Juge” pet medalja je do sada obradovalo Sloveniju, od čega tri zlatne i po jedna srebrna i brončana medalja. Iza Slovenije smjestila se Sjeverna Makedonija s jednom medaljom, a još je i Kosovo pridodalo dvije.

Kada se skupno gleda države nakon raspada Jugoslavije osvojile su ukupno 23 medalje, a još uvijek traju natjecanja u kojima se Srbi nadaju kako će preoteti primat od Hrvatske.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI