SRBI ODUŠEVLJENI DALIĆEVIM POPISOM! ‘Hrvatska u Katar ide u prejakom sastavu, pa otpisali su i najboljeg strijelca’

Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Hrvatski nogometni izbornik Zlatko Dalić objavio je konačni popis igrača koje vodi na Svjetsko prvenstvo u Kataru. Na njemu se nalazi 26 igrača koji konkuriraju za turnir. S proširenog popisa otpali su Pongračić,  Kotarski, Labrović, Ćaleta Car, Ivanušec, Brekalo, Mišić i Čolak. Vijest je to o kojoj su se raspisali srpski mediji.

Prvu utakmicu Hrvatska igra 23. studenog protiv Maroka, četiri dana kasnije igra s Belgijom te 1. prosinca s Kanadom.

Srbe posebno zanima kako je Jakić dobio prednost ispred Mišića pa su citirali Dalića.

Jakić je s nama već nekoliko puta, igra tri pozicije, u zadnje vrijeme ne igra zadnjeg veznog. Ali nisam bio sklon voditi nekoga tko je prvi put s nama. Mišić je u mojoj viziji prema naprijed, ali odluka je s Jakićem koji je ušao u 16 u Ligi prvaka, igra standardno i u ritmu je.”

“Ovo je spisak Hrvatske za Katar: Vatreni u prejakom sastavu stižu u Katar”, piše Sportal, sportski portal koji je dio Blica. Nakon nabrojanih igrača koji otpadaju za Katar, Sportal navodi da upravo izostanak takvih igrača govori koliko je Hrvatska jaka.



“Vatreni su u smjeni generacija, teško će ponoviti 2018.”, stoji u naslovu teksta Novosti. “Hrvatska je reprezentacija prije četiri godine napravila iznenađenje, kad su se plasirali u finale Svjetskog prvenstva. Opći je dojam da su tada bili znatno jači nego što će biti u Kataru”, pišu Novosti.

B92 najviše ističe izostanke pojedinih igrača. “Na popisu od 26 nema Labrovića, Kotarskog, Ćalete-Cara, Pongračića, Ivanušeca, Brekala, Čolaka i Mišića, umirovljenih Mandžukića, Ćorluke i Rakitića iz prethodnog ciklusa na Svjetskom prvenstvu, ali ni Rebića koji je u sukobu s izbornikom”, stoji u tekstu.

“Hrvatska objavila spisak za Mundijal: Dalić precrtao nekoliko poznatih igrača kockastih”, naslov je teksta na srpskom Kuriru.

Srbija se nalazi u skupini s Brazilom, Švicarskom i Kamerunom. Na prošlom SP igrali su s Brazilom, Švicarskom i Kostarikom. Završili su treći u skupini, a Srbija još uvijek sanja svoj prvi prolazak u skupine.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI