SRBI ŽELE SRUŠITI HRVATSKI DVOJAC: Najavljuju kako im je cilj osvojiti zlato

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Olimpijske igre u Tokiju bit će otvorene sutra, a već dan nakon otvaranja u akciji po novo zlato kreću braća Sinković.

Sjajna veslačka braća Martin i Valent Sinković pokušat će ostvariti svoj cilj na najvažnijem natjecanju u sezoni u kojoj su za sada nezaustavljivi.

Borit će se za zlato u dvojcu bez kormilara, u veslačkoj disciplini u kojoj još nisu nastupili na Igrama, ali ne nedostaje im iskustva i sjajnih uspomena.

Braća su bila srebrna u četvercu na pariće na OI 2012. u Londonu, kada su s njima na putu do srebra veslali Damir Martin i David Šain. Četiri godine nakon toga u Riju de Janeiru, zajedno je došao do zlata u dvojcu na pariće, a poslije pet godina u kojima su stizale nove pobjede, sada su spremni za još. To su pokazali po dolasku u Tokio, gdje traje završna faza njihovih priprema kako bi na natjecanju sve prošlo kako žele.

Braća rade i spremaju se, a aktivna je i njihova konkurencija koja će pokušati iznenaditi hrvatske favorite. Jedna poruka stigla im je od konkurenata iz Srbije, a uputio ju je Martin Mačković, koji je s Milošem Vasićem u srpskom dvojcu bez kormilara. Mačković je kazao da je njihov cilj također zlato, od svojih ambicija ne bježe, ali znaju i koliko će biti teško protiv hrvatskog dvojca.



Martin i Valent Sinković su svoju kvalitetu pokazali već puno puta, između ostalog, i sa zlatom osvojenim u travnju na Europskom prvenstvu u talijanskom Vareseu. Taj uspjeh bio je važan, ali Tokio je ipak glavna stvar u sezoni za sve najbolje.

Braća i svi njihovi konkurenti će prve izazove imati ovog vikenda, u subotu prijepodne po lokalnom, a u noći s petka na subotu u 3:40 sati po našem vremenu. Prvi protivnici bit će dvojci Bjelorusije, Kanade i Danske, a očekuje se da će Hrvati s prvim mjestom proći taj izazov i otići u polufinale.

Polufinalne utrke muških dvojaca bez kormilara na rasporedu su idućeg tjedna, u noći s ponedjeljka na utorak po našem vremenu, dok je finale zakazano za dva dana kasnije, za noć sa srijede na četvrtak po našem vremenu.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI