SRBIMA SE OVO NEĆE SVIDJETI, HRVATSKA IM RUŠI SNOVE: Na Olimpijadi ćemo osvojiti više medalja, a pobijedit ćemo ih u jednom finalu

Tibor Jurjevic/PIXSELL

Uoči Olimpijskih igara u Tokiju, poznata agencija AP objavila je prognozu zbivanja na velikom sportskom okupljanju koje će imati otvaranje u petak.

Njihovi pratitelji sportova birali su pobjednike i vlasnike odličja u svim natjecanjima, a po toj prognozi, Hrvatska bi se na kraju OI imala čak 13 medalja.

Takav učinak bio bi rekordan za Hrvatsku na ljetnim OI od osamostaljenja. Od prvog nastupa 1992. u Barceloni, najviše uspjeh u borbi za odličja bilo je prije pet godina u Riju, kada je osvojeno 10 medalja.

AP u svojoj prognozi predviđa hrvatskim sportašima i sportašicama četiri zlata. Osvojili bi ih karatist Ivan Kvesić u kategoriji +75 kilograma, braća Martin i Valent Sinković u veslanju u dvojcu na pariće, Nikola Mektić i Mate Pavić u tenisu u muškim parovima, a tu bi bilo i veliko reprezentativno zlato hrvatskih vaterpolista. Time bi momčad koju vodi Ivica Tucak ponovila slavlje iz Londona 2012. godine.

Po AP-ovoj prognozi, Hrvatska bi do vaterpolskog zlatnog odličja došla u finalu protiv Srbije. Srpskim vaterpolistima predviđa se srebro.



Među ostalim hrvatskim rezultatima, prognoziraju se srebro u rukama džudašice Barbare Matić, jedriličara Tončija Stipanovića u muškom Laseru i Petra Gorše u streljaštvu, u disciplini 50 metara puška trostav.

Prognoza rezultata daje Hrvatskoj i pet brončanih odličja. Uzeli bi ih Sandra Perković u bacanju diska i Marin Ranteš u biciklističkoj disciplini BMX Freestyle, a stigle bi i tri bronce u taekwondou.

Njih bi osvojili Ivan Šapina (muških +80 kg), Kristina Tomić (ženskih 49 kg) i Matea Jelić (ženskih 69 kg).

Hrvatsko-srpsko finale za kraj turnira vaterpolista bilo bi poslastica, a Srbi bi nakon njega uzeli jedno od devet odličja koja im prognozira AP.

Po ovoj prognozi, Hrvatska bi bila ispred u broju ukupno osvojenih medalja, ali i po osvojenim zlatnim odličjima. Srbima se predviđa dva zlata. Jedno bi osvojio Novak Đoković u tenisu, a drugo bi ‘potpisala’ karatistica Jovana Perković u kategoriji 61 kg.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI