SRDITI PETROVIĆ IZGUBIO ŽIVCE I NAPAO HRT: ‘E, moj Bruno Kovačeviću, kakva je ovo sramota! No jednu je činjenicu ipak zaboravio

Foto: Davor Pongracic/Cropix

Hrvatska košarkaška reprezentacija će večeras od 21 sat protiv Italije igrati četvrtu utakmicu na ovogodišnjem Eurobasketu. Od 20:30 minuta Barakude protiv Gruzije u Splitu napadaju polufinale Eura.

HRT je kupio prava na oba natjecanja te do sada nije bilo problema, na nacionalnoj televiziji gledatelji će moći pogledati jedino cijelu vaterpolsku utakmicu, dok će se u Milano uključiti tek kad susret u Splitu završi. To dosad nije bio problem jer se utakmice terminama nisu preklapali sad se pojavio problem.

Negodovanje zbog takve odluke Aco Petrović objavio je na svom profilu na Twitteru.

“Ako želite od početka gledati utakmicu Hrvatska – Italija, onda na veliku sramotu HTV-a, to možete pogledati, recimo na RTS 2. E moj Bruno Kovačeviću”, napisao je Petrović.

Kovačević je i prije imao zanimljiv stav prema košarkašima. Vratimo se u 2007. kada je Kovačević javno na Dnevniku napao igrače koji su odbili poziv izbornika uoči Eurobasketa.Osim na RTS 2 i nešto kasnije na HRT 2 susret će se moći gledati i na Sportklubu 1.

No čini se da je Aco Petrović malo pobrkao lončiće po pitanju Brune Kovačevića i njegove funkcije.

Povodom izjave bivšeg izbornika Hrvatske oglasio se i HTV priopćenjem.

”U povodu današnjeg vremenskog preklapanja utakmice EP u vaterpolu, Hrvatska – Gruzija, koja počinje u 20:30, i utakmice EP u košarci, Hrvatska – Italija, koja počinje 21:00 na Drugom programu, Hrvatska radiotelevizija ističe kako vaterpolska utakmica ima prednost u odnosu na košarkašku jer je riječ o utakmici četvrtfinala, odnosno eliminacijskoj utakmici koja se održava na domaćem terenu u Splitu.

Kada susret u Splitu završi, HRT seli slikom u Milano, gdje će se uključiti sredinom druge četvrtine, te će gledatelji javnog servisa do kraja moći pratiti košarkaški ogled Hrvatske i Italije, koja je utakmica prve faze natjecanja.

Također, tijekom poluvremena utakmice Hrvatska – Italija HRT će emitirati izjave i reakcije nakon dvoboja naših vaterpolista.

Pored toga, za sve gledatelje koji košarku žele gledati od početka kompletan prijenos bit će omogućen na HRT-ovoj internetskoj platformi HRTi.

Zaključno, kolega Bruno Kovačević od 21. ožujka ove godine više ne obnaša dužnost glavnog urednika programa HTV1, HTV2, HTV3, HTV4 i Međunarodnog televizijskog programskog kanala”, stoji u priopćenju.

Prava prijenosa košarkaške utakmice ima i Sport Klub, koji će je emitirati na svom prvom kanalu. No on nije dostupan svima.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI