SRETAN ROĐENDAN KAPETANE: Španjolci su ga nazvali najvećim promašajem, a ostat će poznat kao jedan od najvećih

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Luka Modrić danas slavi svoj 36. rođendan. Najbolji hrvatski igrač u povijesti oporavio se od ozljede te bi trebao nastupiti na utakmici Reala protiv Celte na Santiago Bernabeu.

Stadion je preko godinu dana bio zatvoren zbog renovacije, a sada će Modrić imati najbolju moguću proslavu, na punom, kultnom stadionu. Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije ostat će upamćen kao jedan od najboljih veznjaka.

Modrić je ušao u desetu sezonu s Real Madridom, a i s 36 na leđima i dalje je jedan od nositelja Kraljevskog kluba.

Karijeru je započeo u Dinamu, a nakon što je odradio sezonu posudbe u Zrinjskom i Interu iz Zaprešića, vratio se u Zagreb te postao glavni igrač. 2008. godine je potpisao s engleskim Tottenhamom. Početak nije bio iz snova, ali je ubrzo postao nositelj i ponajbolji igrač londonskog kluba. Stvorio je sjajnu vezu s Garethom Baleom, a ubrzo je stigla i ponuda Mourinha i Reala.

2012. godine za tridesetak milijuna eura prelazi među Kraljeve, a tamo su ga Španjolci proglasili najvećim promašajem Reala, a onda je pokazao tko je i što je. Postao je neizostavan član prvih 11, a s Madriđanima je osvojio i tri Lige prvaka za redom, upisavši se u nogometnu povijest.



Vrhunac karijere doživio je 2018. godine, kada je s Hrvatskom osvojio srebro na Svjetskom nogometnom prvenstvu te je proglašen najboljim igračem na svijetu. Zlatna lopta bila je nagrada za njegove fantastične predstave.

https://twitter.com/EURO2020/status/1435879855187505154?s=20

Luka je u karijeri Ligu prvaka osvojio u četiri navrata, isto kao i FIFA-ino klupsko Svjetsko prvenstvo. Uz to je u tri navrata osvajao španjolski i UEFA-in Superkup, dva španjolska prvenstva, Kup kralja i Zlatnu loptu čime je jedan od najtrofejnijih igrača u povijesti Reala te jedan od najboljih na svijetu. Koliko znači Realu govori i činjenica da je produžio ugovor do sljedećeg ljeta, a to je rijetka praksa u Madridu kada je igrač stariji od 30, a kamoli 35 godina.

Za Vatrene je debitirao 2006. godine u Baselu protiv Argentine te odmah pokazao o kakvom se igraču radi. Priliku mu je dao pokojni Cico Kranjčar, a pod Slavenom Bilićem postao je standardni prvotimac. S Vatrenima je igrao na sedam velikih natjecanja. Prvi je nogometaš koji je iste godine osvajao Zlatnu loptu, bio najbolji u UEFA-inom i FIFA-inom izboru igrača godine te najbolji igrač Svjetskog prvenstva.

Sa 142 nastupa, igrač je s najviše nastupa za Hrvatsku dok je s 18 pogodaka i sedmi najbolji strijelac u povijesti Hrvatske.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI