SRPSKI MEDIJI SE RASPISALI: Navijači su na Maksimiru istaknuli ustaške zastave i nacistički pozdrav

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Dinamo je odigrao 1:1 protiv Legije i sigurno to nije najbolja rezultat prema 4. pretkolu i potencijalnom sudaru s Crvenom zvezdom.

Isto tako i beogradska momčad odigrala je 1:1 protiv moldavskog Sheriffa u prvoj utakmici i trebat će obje momčadi na gostovanjima možda preživjeti i rulet jedanaesteraca.

Čini se da, u slučaju da i dođe do ovog sudara, da bi Uefa zaključala stadione za gostujuće navijače. A posebno nakon što su video materijali iz Zagreba obišli svijet.

No čini se da nije samo to problem. Dinamo bi zbog BBB-a mogao imati još jednu “situaciju” za objašnjavanje pred Uefom. Primijetili su to i mediji iz susjedstva:

“UEFA će zaključati Maksimir ako dođe do susreta Dinamo – Zvezda?”, piše Telegraf i ovo izdvaja:



“BBB istaknuli ustaške zastave za Legiju!”

Screenshot/Telegraf

Da, u prijenosu su se jasno vidjele zastave s grbom koje započinju bijelim poljem.

“Pitanje je hoće li Dinamo imati ikakvih navijača, jer BBB su imali skandalozan ispad gdje su u jednom trenutku raširili ustaške zastave, ali i slogan: Što Bog da i sreća junačka. To je bilo korišteno kao slogan 369. pješadijskog odreda koji se kao dio Hitlerove Njemačke borio na istočnoj fronti”, piše srpski Telegraf.

“Upravo je i broj 369 bio na zastavama koje su navijači Dinama istaknuli na Maksimiru.”

Naravno da brojni srpski novinari, kako u susjedstvu, tako i u inozemstvu, takve stvari redovito prosljeđuju to samog vrha, pa su se već pojavile i reakcije engleskih kolega, a samim tim za očekivati je da će Dinamo nakon dosta vremena dobiti kaznu zbog svojih navijača.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI