STATISTIKA NE VARA, ITEKAKO MOGUĆ DVOBOJ SA SRBIJOM: Kvalifikacije za EURO 2024. će biti uzbudljive jer nas čeka okršaj sa susjedima?!

Foto: Ante Cizmic / CROPIX/Ilustracija

Ulaskom u Final four Hrvatska je osigurala prvu jakosnu skupina za kvalifikacije na EURO 2024. u Njemačkoj, a Srbija je osigurala elitni razred Lige nacija i samim time drugu jakosnu skupinu.

S toga postoji mogućnost da ždrijeb spoji Hrvatsku i Srbiju, a na posao su se bacili statističari i računalo, pa su tisuću puta simulirali ždrijeb.

Najveća je mogućnost da u istoj skupini budu Hrvatska, Srbija, Armenija, Kazahstan, Estonija te San Marino, a do sada smo sa svim ovim ekipama igrali u kvalifikacijama.

U svakom slučaju ovakav rasplet ždrijeba bi objeručke prihvatili jer po kvaliteti jedino je Srbija ozbiljna momčad.

Inače, dva su se puta kockasti igrali sa istočnim susjedima u kvalifikacijama za velika natjecanja.

U Beogradu je 18. kolovoza 1999. nestalo struje, a u napetom meču protiv tadašnje SR Jugoslavije ostalo je 0:0, dok je hrvatska nogometna reprezentacija 10. listopada u Zagrebu remizirali 2:2 golovima Alen Bokšić i Mario Stanić.

Hrvatska nije izgubila, ali bio je to rezultat koji je Srbe odveo na Euro, a kockaste ostavio kod kuće.

Vatreni su protiv Srbije igrali i u kvalifikacijama za SP u Brazilu 2014, kada je izbornik reprezentacije bio Igor Štimac.

Hrvatska je slavila u Maksimiru s 2:0 golovima Ivice Olića i Marija Mandžukića, dok je u Beogradu utakmica završila remijem (1:1). Gol je zabio Mandžukić, a Josip Šimunić se žrtvovao dobivši crveni karton kako bi izbjegnuli poraz. Tada se Hrvatska plasirala u Brazil a Srbija nije.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI