STIGAO JE KRAJ JEDNE ERE: HNS defintivno odlučio! Davor Šuker smjenjen, u Savez ulazi jedan od Vatrenih velikana

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Došao je kraj jedne ere! Ono što se danima spominjalo, dobilo je i službenu potvrdu.

Skupština HNS-a jednoglasno  je smijenila Davora Šukera s čelnog mjesta našeg nogometa a rasformiran je i dosadašnji Izvršni odbor.

“Svoj lik i djelo sam 24 dnevno, 365 dana u godini, davao hrvatskom nogometu. Svojim znanjem želio sam napraviti od HNS-a najuspješniju sportsku organizaciju i uspješan brend i mislim da sam u tome uspio. Nisam to napravio sam i zahvaljujem svima koju sa mnom tu priču pisali. Ponosan sam na srebro u Rusiji, najveći uspjeh u povijesti. Drago mi je da sam kao igrač i predsjednik bio dio najvećih uspjeha u povijesti hrvatskog nogometa. A reprezentacija pod mojim vodstvom plasirali smo se na sva četiri velika natjecanja, mlada reprezentacija postigla je najveći uspjeh, izgradili smo nove travnjake i poboljšali status futsala i ženskog nogometa. Pomogli smo Hrvatskoj nakon potresa, prebrodili smo pandemiju. Pridonio sam kao član Uefe da mnogi naši ljudi uđu u strukture krovne organizacije i to ću činiti i dalje, radit ću uvijek u interesu hrvatskog nogometa. Bio sam i ostat ću odan hrvatskom nogometu svim svojim bićem. Vidimo se već u rujnu u Moskvi na utakmici s Rusijom”, rekao je Šuker u svom oproštajnom govoru.

Marijan Kustić, jedini kandidat za predsjednika HNS-a, zahvalio se Šukeru na suradnju.

“Rezultati reprezentacije i Saveza nisu plod rada jedne osoba. Hvala svim skupštinarima, članovima Izvršnog odbora, cijeloj radnoj zajednici. Hvala i tebi Davore što si me izabrao za suradnika. Osobno sam u nogometu išao stepenicu po stepenicu, bio sam nogometaš, direktor kluba, predsjednik županijskog saveza, član IO-a HNS-a, izvršni direktor HNS-a i desna ruka Davora Šukera. Nakon što je Davor odlučio da se neće kandidirati, ja sam odlučio podnijeti kandidaturu. Želim otvorenu i konstruktivnu suradnju klubova i HNS-a, želim strategiju razvoja hrvatskog nogometa od 2022. – 2026. i razvoj ženskog nogometa i futsala. Tražit ćemo bolju suradnju sa zajednicama lokalne samouprave jer trebamo bolju infrastrukturu. Popravit ćemo to. Iznad svih Hrvatska – to je naš program integracije HNS-a s nogometnom zajednicom. Ja sam tu deset godina, svi se znamo i nemam što posebno kazati. Želim sreću našim klubovima koji večeras igraju utakmice u Europi. Moramo biti jedinstveni u tome. Čestitam i našim olimpijcima koji se bore za medalje, mi smo uz njih”  kazao je Kustić.



Uz Kustića vrijedi izdvojiti povratak Stipe Pletikose na važno mjesto u hrvatskom nogometu. Bivši veliki golman Vatrenih bit će tehnički direktor A i U21 reprezentacija.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI