STIGLA VIJEST I BOMBA KOJU SMO ČEKALI! Hrgović boksa za prvaka svijeta u teškoj kategoriji: Čega ga čovjek koji nije doživio poraz

Foto: Foto: Damir Krajac / CROPIX

Ako je vjerovati Eddie Hearnu, poznatom promotoru, Filip Hrgović boksat će za prvaka teške kategorije po IBF-u.

“Upravo sam primio pisanu naredbu od IBF-a za prvaka Oleksandra Usika da se u sljedećoj borbi mora boriti protiv izazivača Filipa Hrgovića. Idemo!” napisao je Hearn naTwitteru , riječi kojima je potvrdio najveći ispit karijere za hrvatskog boksača.

Upravo sam primio pisanu naredbu od IBF-a za prvaka Oleksandra Usika da se u sljedećoj borbi mora boriti protiv izazivača Filipa Hrgovića. Idemo!”, riječi su kojima je potvrdio najveći ispit karijere za hrvatskog boksača.Hrvatski boksač je pobjedom protiv Kineza Zhilei Zhanga postao obavezni izazivač za pojas svjetskog prvaka prema IBF-u.

Ukrajinski boksač je iste večeri u Saudijskoj Arabiji podijeljenom sudačkom odlukom pobijedio u revanšu protiv Anthonyja Joshue te zadržao titule.

Nakon što je u kolovozu u Džedi svladao Zhanga, Hrgovićev profesionalni omjer iznosi 12 pobjeda u isto toliko mečeva.



Njegov protivnik ima i impresivniju statistiku. U 20 borbi ne zna za poraz. Od čega 13 nokautima i sedam sudačkim odlukama.

“Čekati tu borbu za naslov, a prethodno se ne boriti, to neću sigurno. Borit ću se prethodno. To iščekivanje borbe za pojas se može i odužiti, te ću se ja sigurno par puta još boriti prije toga. Prije poziva za naslov, ali ja sam za opciju da se borim samo u teškim mečevima. Da u svakom meču nešto napravim, naučim, napredujem. Samo opet, nisam u ovoj priči sam.”, govorio je nakon izazova u arapskoj pustinji.

“Tu je moj tim, promotori, menadžeri i oni će isto reći, dati neku svoju riječ. Odlučit ćemo zajedno tko će biti suparnik, ali mislim da bez pravih suparnika u ringu ne mogu napredovati. Nije mi cilj biti samo jedan od izazivača. Želio bih osvojiti naslov, želio bih u tom meču za naslov, kada za to dođe trenutak, želim u tom meču biti konkurentan. To ću biti jedino ako ću dotad biti u pravim mečevima.”

Točan datum borbe i mjesto njenog održavanja tek treba dogovoriti.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI