STIGLA VIJEST KOJA ĆE RASPAMETITI GRAD NA DRAVI: Osijek platio rekordni iznos za za ovog majstora čime su ispisali povijest

Foto: Facebook NK Osijek

Ramon Nazareno Mierez ostaje u Osijeku! Fantastična je to vijest za sve navijače kluba iz Grada na Dravi.

Kako je to puno ranije najavljivao šef kompletnog sportskog sektora u Gradskom vrtu, Nenad Bjelica, odlučio aktivirati opciju otkupa njegova ugovora od španjolskog Alavesa. Učinjeno je to u predviđenom roku do 15. svibnja, a sve je praktički zgotovljeno dan uoči 24. rođendana argentinskog golgetera, prvog strijelca Bijelo-plavih i HNL-a, pa mu je ovo na neki način i posebna čestitka, piše na službenoj stranici kluba.

Važno pitanje skinuto s dnevnog reda

Mierez je odmah potpisao kontrakt s NK Osijek za razdoblje do 30. lipnja 2024. godine, što je svakako jako lijepa vijest i za sve osječke navijače.

O konkretnoj cifri koja je isplaćena za njegov ugovor nije ništa rečeno, tek su napomenuli ako je za Argentinca plaćena najveća odšteta u klupskoj povijesti.

“Sretan sam što je Osijek otkupio moj ugovor. Ovdje sam odlično prihvaćen, svi paze na mene, a najviše mi znači što smo moja obitelj i ja sretni u Osijeku. Svakom igraču je najvažnije da se dobro osjeća u klubu u kojem igra i da se obitelj dobro osjeća u gradu u kojem živi”, kazao je 23-godišnji Mierez.

Kao što je poznato, „El Toro“ je do sada postigao 22 gola ove sezone u državnom prvenstvu, a još jedan je dodao u natjecanju za Kup Hrvatske.

“Biti najbolji strijelac za mene bio bi lijep doseg i velika satisfakcija. To je rezultat svakodnevnog rada koji ti omogućuje da na utakmici budeš na sto posto. Želja mi je na svakoj utakmici pomagati suigračima i čini me sretnim što sam s njima napravio mnoge dobre stvari za Osijek”, dodao je Mierez.

Zadovoljstvo ostvarenim poslom nije skrivao ni Osijekov trener Nenad Bjelica.

“Mierez nas je svojim igrama, golovima i ponašanjem natjerao da otkupimo njegov ugovor i da bude naš član iduće tri godine. Sretni smo zbog svega što je ostvario, on je momčadski igrač koji daje cijelog sebe u svakom treningu i na svakoj utakmici i apsolutno zaslužuje ovo što mu se događa”, poručio je Bjelica istaknuvši da već sada postoje mnogi upiti za Miereza.

“O upitima za Miereza u ovom trenutku ne razmišljamo. Ramon se u Osijeku jako dobro osjeća, prije dva-tri dana kroz razgovor sam mu rekao našu odluku da otkupimo njegov ugovor i zadržimo ga što je duže moguće. U slučaju da dođe neka nemoralna ponuda za njega i za nas, onda će klub o tome odlučiti što će se dalje događati. Ali to mora biti ponuda na razini njegovih igara i golova koje je postigao ove sezone”, poručio je Bjelica prilikom potpisa ugovora.

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI