STIPE MIOČIĆ ‘POKAZAO SREDNJAKA’ UFC-U: ‘Više me nije briga što misle’

youtube

Miočić pod svaku cijenu želi zadržati pojas prvaka

Odbrojavanje do “meča desetljeća” može početi. U noći sa subote na nedjelju, oko četiri sata ujutro po našem vremenu, u kavez će uči “najopasniji čovjek na svijetu” i “Predator”, Stipe Miočić i Francis Ngannou, “underdog” i UFC-ova nova zvijezda.

Malo tko u ovom je trenutku na Stipinoj strani, što ne čudi s obzirim na to koliko je UFC novaca uložio u Ngannoua. Dana White otvoreno slavi francusko-kamerunskog borca i to dok je u istoj prostoriji sa Stipom Miočićem, prvakom teškaške kategorije, koji će ispisati povijest ako obrani naslov i treći put.

Miočić ne da da ga išta od ovog dira, a ne brine ga ni “lajavi” Ngannou. U ekskluzivnom intervjuu za Fight Side progovorio je o pripremama za meč, UFC-u i dolasku u Hrvatsku.

Osjećam da je ovaj meč posebno bitan i velik. Definitivno se osjeća da je veći nego moj posljednji nastup protiv Dos Santosa. Ipak, svaki moj nastup u UFC-u bio je sve veći i bitniji, ali ako govorimo o rekordu i hoću li ga srušiti, ne razmišljam na taj način. Moja briga je meč protiv Ngannoua i ne smijem unaprijed razmišljati o rekordu, nego kako što bolje odraditi dvoboj u subotu. Ako pobjedim, ujedno ću srušiti i rekord”, krenuo je Miočić, nakon čega je nahvalio vlastiti tim i kazao kako posljednja dva mjeseca rade samo na pripremama za ovaj meč.

Stipu su pitali i smeta li mu što je vječni “underdog”:



Iskreno ne. Navuknuo sam se već, odradio sam mnogo mečeva u UFC-u i gotovo svaki put sam bio ‘underdog’, bez obzira na to što sam pobjeđivao. Tako je kako je. Ne mogu razbijati glavu s time, moram se koncentrirati na važije stvari, odnosno, što ću pokazati u kavezu”.

Iako su mnogi na strani Francisa Ngannoua, neki ipak imaju povjerenje u prvaka hrvatskih korijena. Stipe je kazao da to cijeni i da je sada na njemu da opravda njihovo povjerenje. Zahvalio im se i kazao kako mu je drago što ga cijene.

U nastavku intervjua Stipe je otkrio i kako izbječi Ngannouvo najopasnije oružje, “pakleni aperkat”:

To mu je sigurno najopasniji udarac, ali ja sam spreman. Mnogo smo radi na održavanju distance i na tome da ja budem taj koji će određivati ritam borbe. Ja moram raditi ono što uvijek radim i u čemu sam najbolji, a nikako mu ne smijem da ti priliku da uputi taj aperkat. Nije stvar u izbjegavanju udarca već u ne davanju prilike da ga uopće upusti. Ako ću to raditi, mislim da ću biti OK”.

Miočićev odnos s UFC-om odavno je narušen i to zbog ponašanja organizacije koja nikako ne može prihvatiti Stipu kao prvaka iako on to zasluženo jest. Naime, puno više novaca i promocije dobivaju njegovi izazivači i to samo zato što Miočić ne radi show, on uvijek ostaje gospodin i ne koristi “trash talk”, a to je ono što prodaje mečeve. Fight Aide pitao je Stipu i misli li da će se poboljšati odnos njega i UFC-a ako postane rekorder i obrani pojas treći put.

Možda, a možda i ne, iskreno, više me i nije briga. Ja radim premarljivo, prenaporno i prepredano da bih se brinuo oko toga. Znam što je moj posao, odrađujem ga maksimalno profesionalno, moja savjest je čista. A što se tiče odnosa, vidjet ćemo”, kazao je Stipe, koji se s Cro Copom redovito čuje, a prije svakog meča si međusobno požele sreću.

Prvak je najavio i da dolazi u Hrvatsku:

Možete očekivati da ću vrlo vjerojatno doći u Hrvatsku. Sada vam ne mogu točno reći kada će to biti, ali trebalo bi se vrlo brzo realizirati. Nadam se da će to biti što prije”.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI