SUTON HRVATSKE KOŠARKE – POČELA DEVITAMINIZACIJA: Nestaje li Cedevita?

screenshot

Događa li se to – devitaminizacija Cedevite? Poraz u prvoj finalnoj utakmici protiv Cibone u utakmici u kojoj su Cedevitini košarkaši u jednom trenutku gubili i 26 koševa razlike ozbiljno je upozorenje za klub koji je u zadnjih nekoliko sezona bio dominantan u Hrvatskoj.

Zapravo, poraz u polufinalnoj utakmici u Splitu bio je alarm. Momčad prepuna dobrih igrača igra poput amatera, sve što se u igri događa su pojedinačni pokušaji i to je apostrofirao u svom grčevitom obraćanju novinarima nakon utakmice protiv Cibone, slovenski trener Jure Zdovc.

Da se s Cedevitom nešto ozbiljno događa posvjedočila je i vijest da klub ozbiljno razmatra varijantu preseljenja u Varaždin. Nije tajna, Cedevita kao svježe formirani klub nije baš zaživio u Zagrebu, bez obzira na uspjehe i sjajne igrače koji su tuda prošli. Bez obzira na financijsku stabilnost nedostatak tradicije pokazao se kao nepremostiva prepreka.

Cedeviti je osvajanje naslova prvaka ne samo imperativ, nego i ključ možda opstanka u najvišem kvalitetnom razredu hrvatske košarke. Pitanje jest koliko je još spreman u klub uložiti poslovni čovjek Emil Tedeschi, nesumnjivo zaljubljenik u košarku, ali prije svega pragmatični biznismen.

U ništa boljoj situaciji nije ni Cibona, opterećena dugovima i minusima u osvajanju naslova preko favorizirane Cedevite vidi svijetlo na kraju tunela, nadu da bi jednog dana moglo biti bolje. I zato je ovaj finale košarkaškog prvenstva baš neobično zanimljiv.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI