ŠVEĐANI ŠOKIRALI IZJAVAMA UOČI UTAKMICE S HRVATSKOM: Červar odgovara: ‘Mi imamo samo jedan cilj’

hrs

Hrvatska rukometna reprezentacija u subotu u 20 i 30 u danskom Herningu utakmicu igra utakmicu sa Švedskom za peto mjesto na Svjetskom prvenstvu.

Utakmica sa Šveđanima bit će tek revijalna, s obzirom da su obje momčadi ostale bez polufinala, a osigurale su olimpijske kvalifikacije.

Švedska je protivnik s kojim smo prošle godine igrali dvije prijateljske utakmice, ubilježili smo poraz i pobjedu, ali su puno bitniju utakmicu odigrali lani u skupini Eura u Spaladium Areni u Splitu, kada je Švedska neočekivano slavila s 35-31. Taj poraz je izbacio hrvatsku reprezentaciju iz borbe za medalju, tako da pred Kaubojima ipak postoji određeni motiv, čega je svjestan i izbornik Lino Červar.

“Ostaje nam zadnja utakmica sa Šveđanima, a svoj cilj smo već ostvarili. No, nastojat ćemo okončati ovaj naporan turnir kao pobjednici. Šveđane znamo vrlo dobro jer smo igrali dvije prijateljske utakmice, igraju brzi centar i imaju odličnu tranziciju, kao i nekoliko vrhunskih igrača. Motiva nam ne nedostaje. Šveđani su nas pobijedili lani na EURU u Splitu i tada nas izbacili iz borbe za medalju. Želimo pobjedu”, kazao je Červar.

Vratar Marin Šego odlično je branio cijelo prvenstvo, a jedinu lošu predstavu imao je u ključnom porazu od Brazila u Koelnu i to ne toliko svojom pogreškom već je bio žrtva šest na sedam sustava.



“Odmorili smo se i regenerirali. Cijeli turnir smo jako dobro odigrali, iako naša pozicija i borba za peto mjesto to baš ne govori. Vjerojatno će protiv Šveđana biti dosta trke i borbe, ali nastojat ćemo pobijediti da ipak s osmijehom završimo prvenstvo”, kazao je Šego.

Inače, Hrvatska i Švedska su dosad odigrali 12 dvoboja, a obje ekipe imaju po šest pobjeda. Najpoznatija hrvatska pobjeda dogodila se 1996. godine u finalu Olimpijskih igara u Atlanti, kada se Hrvatska domogla zlata čuvenom pobjedom 27-26.

Podsjetimo, Šveđani su uoči ove utakmice izjavili kako je ona u potpunosti besmislena, što na neki način doista i jest, te da bi bolje bilo da svi idu kućama nego da se igra.

U subotu će se od 17.30 Španjolska i Egipat boriti za sedmo mjesto, posljednje koje vodi u olimpijske kvalifikacije, a u petak se u Hamburgu u polufinalu sastaju Norveška i Njemačka, te Danska i Francuska.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI