SVIJET JE ČEKAO ŠTO ĆE ON REĆI: Čelnik Barcelone prekinuo šutnju i progovorio o Superligi! Real i Barca dva su kluba bratska

Foto: Profiemedia

Dugo se moralo čekati na očitovanje Barceloninog predsjednika Joana Laporte o projektu ‘Superliga’.

Čelnik Barcelone ostao uz Pereza i Real

Od 12 klubova osnivača na papiru su na kraju ostala samo tri, Real Madrid, Barcelona i Juventus, a Laporta poput kolege mu iz Reala Florentina Pereza i dalje zagovara projekt koji je izazvao lavinu reakcija diljem svijeta.

“Superliga je neophodna. Veliki klubovi ulažu veliki novac, plaće nogometaša su ogromne i to se sve mora uzeti u obzir. Moralo bi to biti atraktivno natjecanje, ali temeljeno na sportskim uspjesima. Otvoreni smo za dijalog sa UEFA-om. Neki su klubovi pod pritiskom, ali projekt Superliga je i dalje tu”, objasnio je Laporta.

Konačan sud o Superligi ipak će dat članovi kluba, a ne samo Laporta.



“Nama je najvažnije da branimo svoje interese, ali o svemu će na kraju svibnja odlučiti članovi kluba”, dodao je Laporta.

Barcelona se trenutačno nalazi u lošoj financijskoj situaciji, a u svojim redovima ima Lionela Messija i Antoinea Griezmanna, dvojicu od petorice najplaćenijih nogometaša svijeta. Laporta, koji je prošli mjesec izabran za predsjednika kluba, tako je rezimirao da ne odustaje od Superlige.

Šef Lalige se oštro usprotivio

La Liga pak smatra da bi taj projekt bio štetan jer se prema njenom mišljenju radi o zatvorenom natjecanju u koje ne bi imali pristup manji klubovi.

Organizator španjolskog nogometnog prvenstva La Liga održala je u četvrtak sastanak 17 klubova prve lige na koji nisu bili pozvani Real Madrid, Barcelona i Atletico zbog pokušaja osnivanja Superlige, koje se boji La Ligin predsjednik Javier Tebas.

“Klubovi su na sastanku jednoglasno i energično odbacili planove o stvaranju tog natjecanja. Svi klubovi čvrsto vjeruju u sportske zasluge kao jedini kriterij za ulazak u međunarodna klupska natjecanja putem nacionalnih liga,” navedeno je u priopćenju La Lige nakon sastanka na kojem su sudjelovala i 22 kluba druge španjolske lige.

“Globalno protivljenje iskazano proteklih dana potvrdilo je da je jedna europska elitistička liga neodrživa i nepoželjna,” dodali su u priopćenju.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI