SVJETSKI ŠAHOVSKI PRVAK PREKINUO ŠUTNJU: Carlsen: ‘Znam da su moji postupci frustrirali mnoge u šahovskoj zajednici, a i ja sam frustiran, želim igrati šah i nastavit ću ga igrati na najvišoj razini’

Pixabay

Nakon što je svijet šaha potresao skandal s varanjem, oglasio se svjetski šahovski prvak Magnus Carlsen. On je prošlog tjedna predao partiju, koja se igrala putem interneta, američkom velemajstoru Hansu Niemannu nakon drugog poteza te time pokrenuo lavinu komentara.

Nedugo prije te partije, na natjecanju koje je dio Grand Chess Toura, Niemann je uživo uvjerljivo pobijedio Carlsena, nakon čega je Norvežanin napustio turnir.

Insinuirao je da se američki velemajstor koristi nedopuštenim sredstvima tijekom igre. Niemann je oštro odbacio optužbe, ali i priznao da je ranije u karijeri varao tijekom nekih partija.

“Znam da su moji postupci frustrirali mnoge u šahovskoj zajednici, a i ja sam frustiran, želim igrati šah i nastavit ću ga igrati na najvišoj razini”, objavio je na Twitteru Carlsen.

Napomenuo je kako smatra da je varanje velika stvar i ezgistencijalna prijetnja šahu. Bio je skeptičan prije nastupa na 2022 Sinquefield Cupa, ali na kraju je ipak odlučio igrati.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI