TALIJANSKI MEDIJI: ‘Sprema mu se transfer života, on će nositi igru Vatrenih’

Screenshot

Da je Hrvatska leglo ne onoga što je bivši predsjednik države isporučio u Izraelu, nego Bogom danog talenta niklog iz dinarskog genotipa zna već čitav svijet koji nam se ne prestaje diviti. Barem u sportu.

Pogled na vezni red hrvatske nogometne reprezentacije izgleda zaista stravično – Modrić, Rakitić, Brozović, Kovačić, Vlašić, Badelj, i zvijezda dana Mario Pašalić.

Baš su se o njemu raspleli jezici na susjednoj čizmi gdje je kao igrač Chelsea na posudbi u Atalanti.

Talijani prenose kako će ga vodstvo Atalante pokušat zadržati. Puka statistika (60 nastupa zabio je 12 golova i upisao devet asistencija) ne otkriva koliko je Pašalić zapravo važan kotačić Giana Piera Gasperinija koji je u uzvratnoj utakmici Lige prvaka nenadano nadmudrio Bjelicu.

Pašalić je u Atalantu stigao u srpnju 2018. na dvogodišnju posudbu iz londonskog kluba i sjajno se snašao u redovima “La Dee”.



“Čuješ, zaboravi na to da ćeš otići negdje drugdje, razumiješ li?”, navodno je trener Atalante Gian Piero Gasperini rekao Vatrenom, prenosi La Gazzetta dello Sport.

Za razliku od nekih naših nogometaša, sačuvaj Bože da smo zluradi, Pašalić nema problema s formom, nema problema s neigranjem već je naprosto na visokoj razini u kontinuitetu, i pitanje je samo kako ovog izvrsnog nogometaša uklopiti u postojeću šablonu jer će njegovo doprinos reprezentaciji zasigurno biti nemjerljiv. Uz Vlašića, Roga, Mora, Brekala, Pašalić bi mogao biti ključ generacije koja će se za tri godine uputiti u obranu naslova u Kataru, gdje ćemo se vjerujem naći.

Prema pisanju talijanskih medija Atalanta će aktivirati odštetnu klauzulu u iznosu od 15 milijuna eura.

“Uvjerili su ga da će kvalitetan iskorak u karijeri doći samo preko Atalante i bio je to sjajan potez za njega. Danas je jedan od najboljih u Serie A, budući nositelj reprezentacije jer Modrić i Rakitić više nisu djeca”, navodi slavni sportski list iz Italije.

Pašalić je član Chelsea od 2014. godine, a prije Atalante bio je na posudbama u Elcheu, Monacu, Milanu i moskovskom Spartaku.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI