ČILIĆ OSIGURAO POLUFINALE! Nevjerojatnom pobjedom nad Rusom Andrejem Rubljovim lovi finale Roland Garrosa

Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX

Marin Čilić u četvrtfinalu Roland Garrosa bio je bolji od Rusa Andreja Rubljova te se time plasirao u polufinale drugog Grand Slama teniske sezone.

Nakon višesatnog meča Čilić je Rubljova pobijedio s rezultatom 3:2 (5:7, 6:3, 6:4, 3:6, 7:6). Inače, Čilić je do četvrtfinala izgubio samo jedan set u četiri meča.

Bio je to sedmi međusobni susret između 33-godišnjeg Čilića i 24-godišnjeg Rubljeva i treća Čilićeva pobjeda, druga ove godine.

Ulaskom u polufinale Čilić je ostvario najveći uspjeh na Roland Garrosu. Do sada je dva puta stigao do četvrtfinala (2017, 2018), no oba puta je ispao. Prije pet godina izbacio ga je Švicarac Stan Wawrinka, a godinu dana kasnije Argentinac Juan Martin del Potro.

Plasmanom među četiri najbolja, ušao je u društvo odabranih, kompletirao je polufinala na svim Grand Slamovima, čime se od aktivnih tenisača može pohvaliti još samo poker divova: Nadal, Federer, Đoković i Murray. Ovako je daleko u Roland Garrosu bio samo Ivan Ljubičić 2006.godine kad ga je na putu prema finalu zaustavio Rafael Nadal.

 U polufinalu Čilića čeka pobjednik meča između Casper Ruuda i Holgera Runea.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI