Teniska senzacija Ayline Esina Samardžić (14) pod hrvatskom i švicarskom zastavom nastupa na WTA u SAD-u!

Ayline je počela igrati turnire sa sedam godina i dosad je osvojila 128 turnira u Europi i Americi. Na ITF turnirima nastupa od 13.-e godine. Postala je prava teniska senzacija kada je u veljači 2017. s 14 godina i dva mjeseca zaigrala na WTA turniru kao najmlađa u povijesti tenisa

Ayline Esina Samardžić s 14 godina i dva mjeseca, nastupa na WTA turnirima diljem SAD-a. Trenirati je počela s pet godina u švicarskom Bad Ragazu gdje živi s roditeljima, a jedno vrijeme u Puli gdje je pohađala privatnu školu i učila hrvatski jezik. Trenutno pohađa privatnu školu u Kaliforniji i trenira kod poznatih trenera Roberta van Hofa, Guy Fritza i Marca Lucera, te u Švicarskoj kod Melanie Mollitor (majka poznate teniske zvijezde Martine Hingis).

Ayline je počela igrati turnire sa sedam godina i dosad je osvojila 128 turnira u Europi i Americi. Na ITF turnirima nastupa od 13.-e godine. Postala je prava teniska senzacija kada je u veljači 2017. s 14 godina i dva mjeseca zaigrala na WTA turniru kao najmlađa u povijesti tenisa. Dosad je igrala mečeve u Surpriseu, Arizona Ranaco Santa Fe, Kalifornia, a trenutno nastupa u Indian Wellsu na glasovitom turniru BNP Paribasu. Na natjecanju ju prati kao trener njezin brat Alemario Esos (15) a njih dvoje zajedno uspješno igraju mix double.
Oboje nastupaju pod hrvatskom i švicarskom zastavom.

ayline hrvatska tenisacica

Facebook Comments

Loading...
DIJELI