TEŠKA PROMETNA NESREĆA U ITALIJI: Osmero hrvatskih sportaša završilo u bolnici, jedan čeka hitnu operaciju!

Najgore je prošao Leo Li koji je helikopterom hitno prevezen u bolnicu u Bresciju i očekuje ga operacija.

Skupina hrvatskih mačevaoca među kojima se našao i najbolji junior svijeta Petar Fileš, doživjela je tešku prometnu nesreću u blizini talijanskog grada Brescije. Nesreća se dogodila na talijanskoj autocesti A21 pri povratku hrvatskih sportaša iz Francuske, a u nesreći ih je ozlijeđeno čak osam. Među ozljeđenim mačevaocima je najbolji junior svijeta, Fileš, koji je natukao glavu i nogu kao i hrvatski izbornik Darko Limov koji je u nesreći slomio četiri rebra.

Ipak, najgore je prošao Leo Li koji je helikopterom hitno prevezen u bolnicu u Bresciju i očekuje ga operacija. Uz spomenute, još su ozljeđeni Antonio Gojak i Dorja Blažić koji su hospitalizirani u istoj bolnici kao i Limov. Uzrok nesreće za sada nije poznat.

Za sada su se Janko Leskovac, Leo Smrekar, trener Filip Škeljo i Petar Fileš, vratili u Zagreb u organizaciji HMS-a i MSZ-a, a riječ je o sportašima koji su lakše ozljeđeni. S druge strane prema Italiji je krenula ekspedicija koja bi trebala posjetiti sve ozljeđene, za koje Savez kaže kako su u dobrom stanju.

“Sretni smo da vas možemo obavijestiti da je prvi dio našeg tima sportaša i trenera koju su jučer imali nesreću u Italiji i to Janko Leskovac, Leo Smrekar, Petar Fileš i Filip Škeljo u organizaciji HMS-a i MSZ-a i uz veliku pomoć roditelja sretno stigao u Zagreb. Riječ je o sportašima koji su neozlijeđeni i lakše ozlijeđeni. Kako bi im se pružila podrška i pomoć sutra ujutro prema Italiji kreće mala ekspedicija koja će posjetiti one koji su još uvijek na bolničkom liječenju. Zasad imamo samo pozitivne informacije o njihovom stanju”, poručili su iz mačevalačkog saveza Zagreb.

Podsjetimo, prije samo desetak dana Petar Fileš je zauzeo prvo mjesto na ljestvici najboljih juniora svijeta. Fileš je aktualni prvak Hrvatske u juniorskoj i seniorskoj kategoriji.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI