TEŽAK POČETAK I PORAZ NA OTVARANJU SP-a ZA KRALJICE ŠOKA: Izbornik Šoštarić potpuno poludio na suđenje

Foto: Srećko Niketić/PIXSELL

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija doživjela je poraz od Brazila 30:25 u prvoj utakmici skupine G Svjetskog prvenstva u Španjolskoj.

Kraljice šoka nisu imale previše šansi protiv sjajnih Brazilki. Prednost Brazilki je u jednom trenu iznosila i devet golova razlike. Najbolja kod njih danas je bila Bruna de Paula sa sedam golova, a isto toliko kod Hrvatske je imala Valentina Blažević.

Ništa nije izgubljeno, Kraljice šoka su naš šokirale i prijem te su pred njima još dvije utakmice. Nadamo se da će već protiv Paragvaja vratiti svoje samopouzdanje.

Na Svjetskom prvenstvu sudjelovat će 32 reprezentacije, a svoj put započinju u osam skupina. Hrvatska je, osim s Brazilom, u skupini s Paragvajom i Japanom, a iz svake skupine prolazi tri ekipe. Prve dvije ekipe u skupini izborit će četvrtfinale.

“Ne želim pričat o kriteriju suđenja, to je za neke druge ljude, mi moramo gledati kako mi igramo, ali moram ovo reći. Ja u životu ovako nešto nisam vidio, a bavim se profesionalno ovime 30 godina. Nisam, recimo, vidio da se za jedan normalan rukometni faul daje isključenje u 30. sekundi utakmice!? Ja to u životu nisam vidio i tu se već uvlači strah među naše igračice kako dalje igrati obranu. Iz toga onda dolazi i strah u napadu. Suci su nas kastrirali sa svojim odlukama, i bilo je jasno da ne možemo igrati svoju, agresivnu i pravu obranu. To što smo pokazali u drugom dijelu pokazuje da možemo i moramo gledati naprijed. Osnovni cilj je proći u sljedeću fazu, pripremit ćemo se za Paragvaj i to nam je sada glavni fokus. Mislim da će sada cure puno jednostavnije igrati i ići dalje na prvenstvu”, izjavio je hrvatski izbornik za RTL.



Izbornik kaže da je presudila izrazito loša igra u obrani  u prvom poluvremenu ali opet je morao malo reći nešto i o suđenju.

“Mi znamo da naša 6:0 obrana mora bit gusta, i to je ovo što smo igrali na kraju. Pa mi smo u prvom poluvremenu primili samo dva gola s vanjskih pozicija, dakle ta gustoća je falila. Ali kažem – kriterij, u nekim fazama utakmice Ćamilu su mogli ubiti, ali isključenja nije bilo!”

Facebook Comments

Loading...
DIJELI