THEOPHILE OPET ISPAO DINAMOV TRAGIČAR: Modri pali na Maksimiru, Villareal osigurao prednost za uzvrat

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Nogometaši Dinama poraženi su u prvoj utakmici četvrfinala Europa lige od Villareala s 1:0 u kako su joj dali epitet utakmici desetljeća. Jedini strijelac na utakmici bio je Gerrard Moreno a Dinamo je gol primio u završnici prvog dijela na vrlo nesretan i nespretan način.

Najefikasniji napadač gostiju zabio je iz penala u 44. minuti, iskoristivši priliku koju je Villarreal dobio nakon što je Theophile-Catherine  igrao rukom u 16-ercu. Situacija se dogodila kada je Theophile-Catherine rukom dodirnuo loptu poslije ubacivanja Morena, a njemački sudac Daniel Siebert odmah je dosudio penal za goste. Tako je Theophile-Catherine opet ispao tragičar za Dinamo a Moreno je najstrožu kaznu sigurno pretvorio u vodstvo za Žutu podmornicu.

Vatreno prvo poluvrijeme na Maksimiru

Prije nego su gosti poveli u završnici prvog dijela, tih 45 minuta donijelo je jako puno uzbuđenja. Igralo se tečno i brzo, bez puno prekida uzrokovanih prekršajima, a nije nedostajalo ni opasnih situacija pred oba gola.

U Dinamovim napadima, pamtimo udarac Lovre Majera koji je Villarrealov golman Rulli u 11. minuti obranio uz puno muke. Villarreal je nakon prvih 15 minuta dva puta zaprijetio pokušajima Morena i Pedraze. Moreno je u poziciji koja je obećavala za goste pucao iznad gola, a Pedrazi je o opasnoj situaciji na lijevoj strani kaznenog prostora obranio Livaković.



Dinamo zabio gol koji na kraju nije priznat

Dinamo će se još dugo sjećati situacije iz 26. minute. U brzoj akciji koju su pokrenuli Atiemwen i Oršić nakon otklonjene opasnosti pred Dinamovim šesnaestercem, njezin nastavak donio je Oršićev gol nakon kojeg su se zagrebački Plavi nakratko veselili. No, slavlje prekinulo je dosuđeno zaleđe Atiemwena na začetku te akcije.

Kako je pokazala snimka, to zaleđe bilo je baš minimalno, ali to je i više nego dovoljno da zgoditka na kraju ne bude.

Dinamo je nakon malo više od pola sata ovog susreta imao i udarac Oršića koji je nudio šansu za više, ali glavni junak domaće pobjede nad Tottenhamom nije zahvatio loptu kako je želio. Oršićev udarac otišao je iznad gola vrata gostiju.

Jedini gol i manje prijetnji u nastavku

Zagrebačke Plave su u završnici prvog poluvremena ‘presjekli’ penal i gol, a to kao da se odrazilo na domaću igru u nastavku utakmice.

Više nije bilo toliko opasnosti pred golom Villarreala iako je Dinamo preuzeo kontrolu i pojačavao je pritisak. No, Villarreaova obrana ostala je čvrsta, a kada je golman Rulli trebao reagirati, to je radio jako sigurno. Iako je Krznar uveo i Brunu Petkovića ništa nije pomoglo da Dinamo popravi rezultat i ode u boljem raspoloženju na uzvrat.

Gosti iz Španjolske, tako, odlaze kući s jako vrijednim rezultatskim kapitalom. Uzvrat nas čeka za tjedan dana na Villarrealovom El Madrigalu, također u 21 sat.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI