TKO ĆE KOGA NEGO SVOJ SVOGA – PEP GUARDIOLA O ŠPANJOLCU: ‘Dani Olmo u sebi nosi Barcin DNK’

Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Karizmatični strateg Građana Pep Guardiola ove je godine, pisali su katalonski mediji, registrirao kakav majstor igra u plavom dresu: ” Dani Olmo u sebi nosi Barcin DNK, on je igrač sličan De Bruyneu, konstatirao je veliki Pep, a Dinamov dragulj je bio posebno ponosan na taj kompliment njegovog sunarodnjaka: “Hvala mu na tim riječima, Kevin De Bruyne je stvarno veliki igrač, takve usporedbe me tjeraju da budem još bolji”. Kompliment dodatno dobija na značenju kada znamo koliko Pep pazi da ne srlja s usporedbama. Nedavno je odbacio svaku komparaciju Rahima Sterlinga s Messijem i/li Ronaldom, riječima da Sterling jednostavno nije na istoj razini kao ova dvojica. Nije baš ni da se sam Kevin de Bruyne može uspoređivati s ovom dvojicom, kamo li mladi Olmo, međutim mišljenje koje Guardiola gaji o Dinamovom ofenznjaku istovremeno ulijeva nadu i brigu.

U prvom slučaju “Barcin gen” se smije protumačiti kao pokazatelj izvanrednih sposobnosti i osobina koje kod Danija još nisu dosegle vrhunac. S druge strane Dinamo će nakon neminovnog Olmovog odlaska nastaviti postojati, ali spoznaja o dodatnoj kvaliteti kakvu Dinamo trenutno posjeduje tjera na razmišljanje. Modri su fantastično odradili prijelazni rok – zadržavši Olma u klubu.

“Sreća je i Dinamova i njegova što je ostao u Zagrebu, on ima i kvalitetu i drskost i zrelost, igrao sam i s Bobanom i s Prosinečkim i s Mlinarićem, sjećam se kakvi su bili u godinama u kojima je sada Dani i reći ću vam: on je korak ispred sve trojice”, pohvalio je Katalonca Tomislav Ivković.

“Dat ćemo sve od sebe da uzmemo barem bod, a ako se ukaže prilika za pobjedu, pokušat ćemo je iskoristiti”,  tvrdi Olmo, a Ivković ga je optimistično nadopunio: “Gurni im loptu kroz noge u prvoj minuti kao Talijanima, neka oni razmišljaju o vama, pokažite im da ste hrabri i drski”.

” Nećemo dopustiti da nas lako dobiju, da se rugaju s nama, iako su vrlo jaki, vjerojatno najbolja momčad u našoj skupini. Ali, imaju i oni pokoju lošu stranu, i tamo ćemo ići na pobjedu”, samouvjeren je Olmo, koji je uoči dolaska u podcast Sportskih Novosti dobio još jedan veliki kompliment. – Katalonci biraju najboljeg mladog igrača, a Danija su  su uvrstili među tri kandidata, ekskluzivno je otkrio Olmo.



Kako će proći sraz nebesko plavih i modrih, te katalonske sadašnjosti i izdanka katalnske budućnosti, saznati ćemo već za četiri dana kada Dinamo odlazi u Englesku na dvoboj s prvim favoritom ovogodišnje Lige prvaka.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI