TKO ĆE NASLIJEDITI MESSIJA I CRISTIANA RONALDA U NOVOM DESETLJEĆU?

Screenshot

Lionel Messi i Cristiano Ronaldo igrači su koji su trenutačno najbolji na svijetu. Jedni favoriziraju Messi, drugi favoriziraju Cristiana Ronaldo. Oba imaju svoje prednosti i mane, ali jedno je sigurno – još ćemo malo moći uživati u njihovim nogometnim čarolijama.

Ronaldu su 34 godine, dok je Messi dvije godine mlađi. Cijeli nogometni svijet i navijači su svjesni kako se bliži kraj čuvenog dvojca koji su deset godina zaredom izmjenjivali se tko je Zlatna lopta godine!

Ostaju nam još par sezona da uživamo u genijalnostima ovog dvojca, ali moramo si postaviti pitanje, tko će naslijediti njih na velikoj nogometnoj sceni. Donosimo vam pet igrača koji označavamo kao velike buduće nositelje nogometa.

  1. Kyalin Mbappe (PSG & Francuska) 

Apsolutni broj jedan. Ima tek 21 godinu a već je osvojio Svjetsko prvenstvo s Francuskom u Rusiji 2018. godine i to nije nije bio sudionik u reprezentaciji nego jedan od glavnih igrača. Prirodno je talentiran i nadaren igrač, ostvario je veliki transfer iz Monaca u PSG-a za 170 milijuna eura. Sadašnjost i budućnost svjetskog nogometa.

2. Joao Felix (Atletico Madrid & Portugal)



Kada se očekivalo da Portugal više neće imati niti jednog igrača sličnog Cristianu Ronaldu, na mala vrata pojavi se Joao Felix. Prošlog ljeta ostvario je veliki transfer iz Benfice u Atletico Madrid u iznosu od 126 milijuna eura, a tek mu je 20 godina. Godinu 2019. završio je sa prestižnom nagradu ‘Golden Boy’.

3. Jadon Sancho (Borussia Dortmund & England)

Engleski reprezentativac otkako je došao u njemačku Bundesligu, njegova karijera ide uzlaznim tokom. Brzina i fantastičan pregled igre za jednog krilnog igrača su vrline koje krase ovog mladog Engleza. U Dortmundu našao je svoje “mjesto pod Sunce” nakon odlaska Pulišića u Chelsea, iako se i ranije igrali zajedno pa je čak i Sancho istaknuo kako ga je Pulišić inspirirao da napusti Manchester City i pridruži se Borussia Dortmundu.

4. Ansu Fati (FC Barcelona & Španjolska) 

Novo Barcelonino čudo od djeteta. Mladi reprezentativac Španjolske ove sezone je pokazao u seniorskoj Barceloni kako se u bližoj budućnosti može računati na njega. Postigao je pogodak protiv Osasune te tako postao najmlađi strijelac u povijesti Barcelone. U trenutačnom ugovoru stoji klauzula od 170 milijuna eura, ali kada potpiše prvi profesionalni ugovor s Barcelonom, klauzula će iznosit čak 400 milijuna eura.

5. Trent Alexander – Arnold (Liverpool & Engleska) 

Na ovoj listi jedini igrač obrane, točnije desni bočni. Igrač Liverpoola koji savršeno drži desnu stranu svoje momčadi. Igra prema naprijed i prema nazad te je Jurgen Klopp očaran što ima takvog igrača a da mlad i odgovaran. U dobi od 20 godina već je osvojio veliko natjecanje s Liverpool, Ligu prvaka.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI