TKO JE NAŠ DEBITANT: Bjelica je tvrdio da će biti reprezentativac dok još nije bio stalan ni u Dinamu

Screenshot

Tko je taj mladić što debitira danas za Hrvatsku u tako bitnoj utakmici? Na poziciji stopera u paru s Ćaleta-Carom, zbog izostanaka Lovrena i Vide.

Dino Perić mladi je igrač koji je iz NK Osijek 2013. godine stigao u nogometnu školu Dinamo – u juniorski sastav. Iz Dinama je zatim otišao na posudbu u Lokomotivu gdje je uz naporan trud i rad stasao u kvalitetnog obrambenog igrača.

Mladi je stoper za vrijeme svog nogometnog puta u Lokomotivi odigrao ukupno 50 utakmica i postigao tri pogotka. Perić je pokazao sjajnu igru u ljeto 2016. u kvalifikacijama Lokomotive za Europa ligu u kojima je zabio dva lijepa gola (protiv Santa Coloma i ukrajinske Vorskle).

Podsjetimo, Perić je igrao za prvu momčad Dinama u siječnju 2014. u prijateljskoj utakmici sa Širokim Brijegom kada je postigao i pogodak, ali se ubrzo i teže ozlijedio. Ipak, nakon dobrih predstava u ljeto 2016. ponovno zasluženo dolazi u Dinamo.

Prije nekoliko mjeseci trener Dinama Nenad Bjelica zagovarao je i preporučivao Dina Perića za reprezentaciju. Makar još nije bio ni standardan u Dinamu. O tim danima Perić kaže:



„U tom trenutku to su bile velike riječi. To mi je dalo najviše motiva za daljnji radi i bilo je pokazatelj da mi prvenstveno vjeruju u klubu. Sigurno da mi je takav odnos olakšao utakmice koje su uslijedile. Trener je vrhunski, napravili smo takve rezultate isključivo zbog njega. Stvorio je pravu momčad, pa je jasno da mi riječi takvog trenera puno znače“, kazao je u Perić.

A što danas kaže debitant u reprezentaciji Dino Perić?

„Reprezentacija je ipak razina više, tu stvarno sve vrhunski igrači, samo s Lukom Modrićem trenirati je razina više. Mislim da je sve brže. Lijepo se trenira i u Dinamu, stvarno je sve odlično, ali mislim da je ovo ipak razina više“, zaključio je Perić.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI