‘TO JE HRVATSKA SRAMOTA I HRVATSKA PRAVDA’: Srpski mediji ogorčeni zbog kazne torcidašima za povike: ‘Ubij, Srbina’!

Photo: Miranda Cikotic/PIXSELL

Ovoga puta srpski su mediji pisali o kazni četvorici pripadnika Torcide koji su zbog javnog poticanja na nasilje i mržnju uhićeni nakon utakmice Prve HNL između Hajduka i Rijeke.

Premda se na srpskim sportskim borilištima, pogotovo onim košarkaškim, nerijetko mogu čuti i vidjeti poruke mržnje i provokacije vezane za Domovinski rat, upućene hrvatskom narodu, srpski se mediji snebivaju kada se isto dogodi u Hrvatskoj. Ovoga puta srpski su mediji pisali o kazni četvorici pripadnika Torcide koji su zbog javnog poticanja na nasilje i mržnju uhićeni nakon utakmice Prve HNL između Hajduka i Rijeke.

Četvorica navijača, to jest dvojica 24-godišnjaka, jedan 30-godišnjak i 28-godišnjak, dobili su zabrane posjećivanja svih Hajdukovih utakmica i utakmica nogometne reprezentacije i zabranu približavanje mjestima odigravanja utakmica na udaljenosti od 500 metara, a ako se ne budu pridržavali izrečenih mjera morat će ići u zatvor.

Navijači su nedugno nakon utakmice Hajduka i Rijeke privedeni i kriminaslistički obrađeni, a odvedeni su pred Županijskog suca u Splitu koji je odbio prijedlog istražnog zatvora i pustio ih na slobodu. Općinsko državno odvjetništo uložilo je žalbu tražeći da ih se zatvor zbog opasnosti da bi mogli ponoviti kazneno djelo za koje ih se tereti ili počiniti novo kazneno djelo.

Srpski su mediji u čudu prenijeli ovu odluku. Srpski Kurir donosi tekst pod nazivom: “Hrvatska sramota! Huliganima za povike Ubij Srbina izrečena sramotna kazna”. U tekstu pak navode kako, “četvorica huligana neće zbog javnog poziva na mržnju i nasilje u zatvor, već na izdržavanje vremenske kazne. Sud ih je sankcionirao u – metrima! Oni se ne smiju približavati stadionima na udaljenost manju od 500 metara”.

O torcidašima i njihovoj kazni pisao je i Blic, a naslov njihova teksta bio je: “Hrvatska pravda: Za Ubij Srbina kazna – 500 metara dalje od stadiona!



Dalje u tekstu navode: “Četvorica huligana koja su nedavno na Poljudu uzvikivala “Ubij Srbina” neće zbog javnog poziva na mržnju i nasilje u zatvor na izdržavanje vremenske kazne, već ih je sud sankcionirao u – metrima! Oni se, naime, ne smiju približavati stadionima na udaljenost manju od 500 metara. Šta reći”, stoji u tekstu Blica.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI