TORCIDINA PROVOKACIJA ČETNIČKOM PJESMOM MOGLA BI IMATI OZBILJNE POSLJEDICE!

Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Pjesma je to koja štuje četničkog vojvodu Dražu Mihajlovića, a Torcida je njene stihove posvetila Armadi koja je u Split stigla baš brodom, to jest, trajektom.

Torcida je, mora se priznati, šokirala javnost porukom, to jest, stihom na ćirilici “Morem plovi jedna mala barka”. Navijači Hajduka rasprostrli su ogroman transparent preko sjeverne tribine Poljuda tijekom derbija s Rijekom u subotu.

Naime, u toj pjesmici, odnosno, u toj barci iz pjesme ne nalazi se “ćiribilibela Anka” iz pjesme Novih fosila, već “kralja Petra majka” iz četničke narodne pjesme koja potječe iz Drugog svjetskog rata.

Pjesma je to koja štuje četničkog vojvodu Dražu Mihajlovića, a Torcida je njene stihove posvetila Armadi koja je u Split stigla baš brodom, to jest, trajektom. Navijači Hajduka smatraju kako su Riječani zapravo “riječki Srbi” i “Delije” kako su im skandirali tijekom utakmice. Uz to, s raznih dijelova Poljuda orili su se i povici “Ubij Srbina” i pjesma “Šugava Rijeko puna si Srba, ne brini Rijeko, ima još vrba”.

Nema dvojbe, ovakvo će ponašanje Torcide naići na tešku kaznu diciplinskog suca Prve HNL-, Saše Pavličića, koja vjerojatno stiže u srijedu u podne. Imat će posla Pavličić zbog skandiranja pogrdnih pjesmica i slogana, pa zbog sigurnosnih propusta, upada maskiranog i naoružanog napadača, pozivanja na mržnju i linč, pa onda i zbog rasnog diskriminiranja Hajdukova Hamze Barryja kojemu je dio Armade huktao, također i zbog paljenja srpske zastave te na kraju i zbog činjenice da su torcidaši uspjeli “prošvercati” transparent od 20 metara na tribinu.

Spomenimo još na kraju kako je zbog sporne četničke pjesmice nedavno u Sarajevu otkazan koncert srpske narodnjačke zvijezde Miroslava Ilića jer je na društvenim mrežama procurila snimka s “Kupusijade”, gdje izvodi tu pjesmu.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI