TRAŽI SE DVOBOJ SA CRVENOM ZVEZDOM: Dinamo ne želi ponoviti lanjski šok

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Došao je novi europski dan istine za Dinamo. Sezona je još mlada, no s obzirom na to da su zagrebački Plavi krenuli u prvom pretkolu Lige prvaka, već su dugo u akciji u Europi i željni su novog velikog koraka.

Večeras nas čeka uzvrat u trećem pretkolu protiv poljske Legije, korak do završnice kvalifikacija elitnog europskog klupskog natjecanja.

Utakmica u Varšavi počinje u 21 sat, a Dinamo u nju kreće s rezultatom koji nije povoljan s obzirom na to da je prvi susret na Maksimiru prošlog tjedna završen s 1:1.

S obzirom na to da od ove sezone više nema pravila o većoj vrijednosti gola u gostima, Legia nema prednost prije domaće utakmice. Stanje je takvo da će obje momčadi tražiti pobjedu za prolazak, a remi nakon 90 minuta i produžetaka značio bi da odlučuju penali.

Nakon 1:1 s Maksimira, Dinamo će u Varšavi biti u situaciji da jedna utakmica donosi odluku o prolasku dalje. Kako izgleda takva situacija u kvalifikacijama Lige prvaka, Plavi su osjetili lani u zgusnutom rasporedu pretkola zbog koronavirusa, a rasplet nije bio sretan.



Dinamo je u trećem pretkolu protiv Ferencvaroša doživio šok, izgubio je s 2:1 u jedinoj utakmici tog ogleda odigranoj Budimpešti, a takav rasplet ne želi ponoviti na novom važnom gostovanju.

Podsjetimo, lani je za zagrebačke Plave u ovoj fazi kvalifikacija sve bilo riješeno na njihovu štetu nakon 90 minuta. Za Ferencvaroš su tada zabili sadašnji hajdukovac Gergo Lovrencsics i nekadašnji Lokomotivin igrač Myrto Uzuni, a Uzuni je između ta dva gola ubilježio i autogol, za Dinamovo privremeno izjednačenje na 1:1 u toj utakmici.

Dinamo bi protiv Legije u Varšavi mogao tražiti veliki okršaj protiv Crvene zvezde u završnom pretkolu, u borbi za skupine Lige prvaka. Prije nego krene gostujući nastup zagrebačkih Plavih, Beograđani će s početkom u 19 sati igrati protiv Sheriffa u Tiraspolu, a stanje je isto kao u ogledu poljskog kluba s Dinamom.

Crvena zvezda je prošlog utorka kod kuće odigrala 1:1 protiv gostiju iz Moldavije.

Beograđani će u Tiraspolu tražiti pobjedu ili prolazak na penale za nastup u završnom kolu kvalifikacija.

Prođe li Dinamo do završnog pretkola, u tim utakmicama bi se borio za najmanje 15.250.000 eura, koliko donosi ulazak u skupine Lige prvaka. Ako Plavi ispadnu protiv Legije, utjeha bi stigla s nastupom u završnom pretkolu Europske lige, a ako se dogodi Dinamovo ispadanje u završnom pretkolu Lige prvaka, nastavak europskog puta donio bi automatski plasman u skupine Europske lige.

Ako se sjetimo sjajnih Dinamovih nastupa u protekloj sezoni u Europskoj ligi, s dolaskom do četvrtfinala, ni utješno natjecanje ne bi bilo loše za Plave. Podsjetimo, Dinamo je lani u Europskoj ligi zaradio nešto više od 13 milijuna eura, ali s obzirom na to da se u Ligi prvaka nudi bogatiji ‘ulov’, jasno je koliku važnost večerašnja utakmica ima za klupsku blagajnu.

Za hrvatske ljubitelje nogometa, prijenos susreta iz Varšave imat će Hrvatska nogometna televizija, koja je pratila utakmice Dinama i u dosadašnjem tijeku ovosezonskih kvalifikacija.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI