TRENER NOVAKA ĐOKOVIĆA: ‘To je bio politički proces’

Foto: Profimedia

Trener Novaka Đokovića Marijan Vajda komentirao je za slovačke medije situaciju vezanu uz deportaciju Đokovića.

“Morao sam se smiriti, jer i dalje ne razumijem to što su mu napravili, dugo nisam vidio takvu nepravdu. Uz to, mediji su velikim dijelom krivi jer su manipulirali informacijama. U Australiji su pogotovo konstantno ‘podgrijavali’ stav protiv Đokovića. Ne znam kako bih se ponio da sam bio tamo. Čak i ovdje, kod kuće u Bratislavi, nisam dobro spavao i nisam vjerovao da se takva stvar može dogoditi. Svi znaju da je putovao samo s jednim ciljem – da obrani trofej na prvom grand slam turniru u sezoni”, komentirao je Vajda za slovački Sport.

“Nije puno ni koristio mobitel. Slao sam mu poruke ohrabrenja i neke linkove. Ne mogu ni zamisliti kako mu je bilo, vjerojatno je mnogo patio. Podnio je sve, ali obilježili su ga, bio je to politički proces. Imat će značajne posljedice, neće biti lako vratiti se. Bio je to i upad u njegovu privatnost”, rekao je Vajda o komunikaciji sa slavnim tenisačem.

“Ne razumijem zašto im je važno da sada to objave, a turnir se igra u svibnju – svijet ne zna što će se u ovoj pandemiji dogoditi i za mjesec dana… Ne želim podcijeniti situaciju, ozbiljno je stanje u svijetu, ali koja je svrha u siječnju raspravljati o tome? Je li to i dalje sport”, izjavio je Marijan Vajda o poveznici cijepljenja i ostalih turnira.

Marijan Vajda ne zna ništa o budućnosti Đokovićeve karijere.



“Nisam se čuo s njim otkad je došao u Beograd. Nitko ne zna. Jasno je da ga je ovo pogodilo mentalno, boljet će ga dugo i bit će mu teško sve ovo izbaciti iz glave. Ipak, poznajem ga, vrlo dobro, Novak je jak, odlučan i još nije rekao posljednju riječ u tenisu”, konačno je rekao Vajda, prenosi nova.rs.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI