TRENER VITORIE NAJAVIO HAJDUK: ‘Ne igra novac iako je Hajdukova momčad skuplja od naše želimo proći dalje’

Foto: Duje Klaric/CROPIX

Portugalska Vitoria Guimaraes gostovat će u četvrtak kod splitskog Hajduka u prvoj utakmici trećeg pretkola Konferencijske lige. Utakmicu je za portugalsku televiziju Sport TV najavio Guimaraesov trener Joao Miguel da Cunha Teixeira, poznat kao Moreno.

“Bit će teško zbog svega. Nikada nisam mario za to koliki proračun ima neki klub ili kolika je tržišna vrijednost igrača. To ne pobjeđuje u utakmicama”, prokomentirao je Moreno. Portugalska momčad prema Transfermarktu trenutno vrijedi 39.4 milijuna eura, što je 1.5 milijuna manje od Hajdukove.

“Dobro ćemo proučiti protivnika i ambijent”

“Uspoređujemo li, međutim, ove dvije ekipe, shvaćamo da nas čeka vrlo težak protivnik. Vidite to po imenima koja ima splitski Hajduk. No nema drugog načina da se pristupi ovom ogledu nego s mišlju da je potrebno proći dalje”, rekao je Moreno pa dodao:

“Dobro ćemo proučiti protivnika i ambijent koji će nas zateći u Hrvatskoj, premda unaprijed znamo da će hrvatsku momčad također čekati teško okruženje u Guimaraesu. To je naprosto dio ovakvih kvalifikacijskih utakmica.”

Hajduk i Vitoria će igrati u Splitu 4. kolovoza nakon čega će hrvatski doprvak biti slobodan do uzvrata 10. kolovoza. Vitoria će, međutim, 7. kolovoza igrati utakmicu prvog kola portugalskog prvenstva kod Chavesa.



“Bit će to prvo kolo u kojem je uvijek puno emocija kroz koje sve ekipe prolaze. No sada razmišljamo samo o gostovanju kod Hajduka. Zatim ćemo imati dva dana za pripremu utakmice s Chavesom”, rekao je Moreno.

“Bit ćemo spremni, ali već se znalo da će ovaj početak sezone biti težak za igrače zbog preopterećenosti utakmicama i putovanjima te fizičke iscrpljenosti. No nećemo se vaditi na to. Jako vjerujem svim svojim igračima te ćemo zajedno dobro odgovoriti u utakmicama koje nas čekaju”, poručio je.

Vitoria se za sezonu pripremala igrajući s niželigašima, a onda je u drugom pretkolu Konferencijske lige izbacila mađarsku Puškaš Akademiju pobjedom 3:0 i gostujućim remijem 0:0 ostvarenim u četvrtak.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI