TUDOR PRED IZAZOVOM KARIJERE: I službeno preuzeo Marseille, čeka ga i Liga prvaka! Franzuci ga zanimljivo predstavili

Foto: Goran Mehkek/Cropix

Igor Tudor i službeno je postao novi trener bivšeg prvaka Europe Marseillea. U klubu je naslijedio Jorgea Sampaolija, a u klub je stigao nakon što je prošle sezone Veronu vodio do sjajnog devetog mjesta u Serie A. Tudor će momčad voditi i u Ligi prvaka, gdje mu je zajamčen nastup u skupini.

Potpisao je dvogodišnji ugovor. “Sa samo 44 godine Igor Tudor već ima veliko iskustvo u europskom nogometu”, stoji u objavi na stranicama Marseillea.

“Igrao je u Hrvatskoj, Grčkoj, Turskoj i Italiji te vodio nekoliko klubova u različitim ligama. Njegova filozofija usmjerena je prema budućnosti, uvijek je nastojao stvoriti identitet svojeg tima”, dodaju, podsjećajući kako je Tudor prošle sezone vodio Veronu u talijanskom prvenstvu.

Prisjetili su se kako je Tudor upisao 50 nastupa za reprezentaciju Hrvatske, u kojoj je, ističu Francuzi, igrao s Alenom Bokšićem, inače bivšim igračem Marseillea. Također, naveli su da je za Juventus odigrao više od 170 utakmica, bio suigrač Didiera Deschampsa i Zinedinea Zidanea te bio pomoćni trener Andreu Pirlu.

Inače, Tudor je trenersku karijeru počeo u Hajduku gdje je radio od 2013. do 2015., pa zatim i tijekom 2020. godine. Nakon rada u PAOK-u, Karabuksporu i Galatasarayju, u dva navrata je trenirao Udinese, potom bio pomoćni trener Andree Pirla u Juventusu, dok je posljednji obavljao u Veroni. Dosad je osvojio jedan trofej kao trener, i to sa svojim matičnom Hajdukom, Kup Hrvatske 2013.godine.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI