TUDOR PUKNUO OD BIJESA, ODBRUSIO NOVINARU! Hrvat u velikom naletu, no postupkom posjetio na jedan slučaj od ranije

Foto: REUTERS/Eric Gaillard/Guliver Image

Igor Tudor nastavlja uživati u uspjesima koje sa svojom momčadi ostvaruje u Olympiqueu iz Marseillea, ali unatoč naletu kojim se njegov klub učvrstio na trećem mjestu i blizu je drugoj poziciji u francuskom prvenstvu, hrvatski trener ipak nije sasvim miran.

Naime burno je reagirao na pitanje novinara na konferenciji za medije uoči prvenstvene utakmice protiv Monaca. Netko mu je postavio pitanje o prijelaznom roku te o igraču Bambi Diengu, za kojeg se smatra da bi mogao otići iz kluba ove zime.

Tudor je tu bio jasan, istaknuo je da će o prijelaznom roku i učinku u transferima igrača razmišljati nakon što sve završi, a trenutno razmišlja samo o nastupu protiv Monaca.

“Neću komentirati prijelazni rok i govoriti o dolascima i odlascima. Ostalo je još nekoliko dana, sagledat ćemo stanje kad prijelazni rok završi. Želimo nastaviti naš sjajan niz i fokusirani smo isključivo na utakmicu pred nama”, odgovorio je Tudor.

Te riječi prošle su bez odjeka jer je stiglo i novo pitanje nepovezano sa subotnjom prvenstvenom utakmicom. Odnosilo se na ždrijeb francuskog kupa i susret s PSG-om u osmini finala tog natjecanja, 8. veljače, a hrvatski trener je nakon toga podignuo glas. “Priča je o prijelaznom roku, o kupu, a nas čeka Monaco. Trebamo gledati prema toj utakmici, ona nam je važna”, bila je Tudorova oštra reakcija nakon što su ga pitanja uzrujala.



Tudorova momčad trenutno ima šest uzastopnih pobjeda u prvenstvu, a osam sveukupno, računajući i dolazak do osmine finala kupa. S uspješnom serijom u ligi, drugoplasirani Lens sada je na ‘tanka’ dva boda prednosti, dok tako daleko nije ni vodeći PSG, s pet bodova ‘plusa’ u odnosu na Olympique.

Jednak temperament a i svađu s novinarima pokazao je Tudor u svom mandatu u Hajduku u to u dva navrata. U prvom mandatu nakon pressice i poraza u 3.pretkolu Europa lige protiv u Kazahstanu kod Šahtara iz Karagandija 4:2 kad se naljutio na pojedine medijske natpise a i samu utakmicu u Kazahstanu koju su izgubili.

A onaj još upečatljivi bio je u drugom mandatu prije utakmice protiv Osijeka kad je imao zanimljivu konverzaciju.

Novinar je upitao: Već neko vrijeme govorite da samo kritiziramo igru Vaše momčadi. Evo, kako biste vi ocijenili igru Vaše momčadi u post-korona eri? I koji bi segment izdvojili kao najbolji i najreprezentativniji onome što vi želite?

“Pozdrav Antonio, ja bih najprije čestitao tebi, čuo sam da ideš u trenere, da postaješ pomoćni trener juniora Solina. To je velika stvar za tebe i za Solin, možda i za Hajduk, možda i šire, jer ja sam uvjeren da će juniori Solina uskoro napraviti spektakl, da će to biti miks igre Cityja i Liverpoola, s Burnleyevim kontrama koje voliš, duga lopta na Antu ili kratka na Matu. Veseli me da će nogometni sladokusci napokon doći na svoje, da ćete napraviti u Solinu veliki napredak, i ja ću biti na tvom prvom susretu i dati ti podršku, samo pozitivu. Ja se jedino bojim da Brbić i oni koji budu vodili Hajduka u skoro vrijeme neće biti dovoljno brzi da te dovedu ovdje na Poljud, da će te uzeti neko drugi.  A to bi bila šteta. A sad odgovor na tvoje pitanje, ja mislim da je najvažnije znanje. I za liječnika, i za novinara i za trenera. Mogu ti odgovoriti samo onako kako bi ti to složio, a to je da nije dovoljno voljeti klub i biti galamdžija, nego imati znanja, a na žalost toga nema. Kad nema znanja sve ostalo je uzalud. Eto,  Antonio, to je odgovor na tvoje pitanje. Ja ti dolazim na utakmicu juniora Solina, napokon će se gledati dobar nogomet na ovim prostorima. Imaš moju podršku” poručio je tada Tudor.

 

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI