U BERGAMU SE KROJI BUDUĆNOST VATRENIH: Atalanta Pašaliću dovodi još jednog Hrvata?

Screenshot

Da Atalanta nije samo prolazan hit, momčad Gian Piera Gasperina potvrdila je i ove sezone. Nakon što su lani zahvaljujući izvrsnom trećem mjestu u Serie A izborili plasman u Ligu prvaka, Atalanta deset kola prije kraja talijanskog prvenstva drži četvrtu poziciju s devet bodova prednosti pred petoplasiranom Romom i četiri boda manje od trećeplasiranog Intera. Osim toga, klub iz Bergama izborio je u svom premijernom nastupu u Ligi prvaka četvrtfinale Lige prvaka koje se igra na jednu dobivenu utakmicu, a po uvriježenom mišljenju “u jednoj je utakmici sve moguće”.

S blistavom perspektivom ispred sebe, stadionom Atleti Azzurri d’Italia čija je renovacija prije početka pandemije koronavirusa planirana za sljedeću godinu, klub ulaže i u igrački kadar kako bi zadržali visoku natjecateljsku konkurentnost i napadački standard zbog kojeg klub broji sve više poklonika.

Prije dvije godine u klub je na posudbu iz Chelsea došao reprezentativac Hrvatske Mario Pašalić, a u dvije sezone provedene u Bergamu Mario je postao standardan i nezamjenjiv prvotimac. Logično, klub je nedavno otkupio njegov ugovor za 15 milijuna eura čime je Super Mario i službeno postao član Atalante, a prošle zime iz Osijeka mu se pridružio Boško Šutalo koji se tek treba izboriti za status.

Prema posljednjim informacijama na radaru talijanskog kluba našao se još jedan član Vatrenih trenutno na radu u Njemačkoj, ali njegovo dovođenje nije pitanje samo cijene, pošto su u lovu na talentiranog Josipa Brekala i drugi klubovi, u prvom redi Milan.

Brekalo je ove sezone oduševio u dresu Wolfsburga, više igrom nego logikom znameki koje kazuju da je ove sezone u 30 utakmica postigao tri pogotka ali se kao i Pašalić ustalio u svojoj momčadi. Hrvatski bi se reprezentativac stilom igre savršeno uklopio u Gasperinijevu nogometnu filozofiju. Talijanski stručnjak u svakoj je utakmici u potrazi za nogometnim “svetim gralom”; pogotkom više od protivničke momčadi, što bi okomitom i dinamičnom Brekalu savršeno odgovaralo za razvoj bogomdanih napadačkih potencijala, koji bi, da malo budemo sebični i progovorimo o nama, sjajno došle i reprezentaciji u posmodričevskoj i postrakitičevskoj eri.



Veza koju bi uz Nikolu Vlašića (22) dvije velike nade hrvatskog nogometa uspostavile u klubu, mogla bi se pokazati ključnom i na reprezentativnom nivou.

S dvadesetdvogodišnjim Brekalom i dvadesetpetogodišnjim Pašalićem, Hrvatska u rosteru ima i Marcela Brozovića (27) pred kojim su još godine igranja nogometa na vrhunskoj razini, Rebića (26) u Milanu očekuje isto, a Kovačić (26) zaokružuje okosnicu buduće momčadi koju će nadograđivati nove uzdanice. No, prvo Euro i sudari u Ligi nacija s moćnom Francuskom i Portugalom pokraj kojih Švedska nepravedno izgleda – sporednom.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI