U DINAMU TRLJAJU RUKE, U HAJDUKU ĆE PLAKATI: Nova analiza vrijednosti HNL-ovaca; Nećete vjerovati tko je drugi najskuplji dinamovac

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Osvježili su trenutne tržišne vrijednosti 259 igrača iz najjačeg ranga hrvatskog nogometa, a vjerojatno je najviše profitirala Rijeka.

Njemački portal za sportsku statistiku i procjenu vrijednosti nogometaša, Transfermarkt, napravio je novu analizu Prve HNL. Osvježili su trenutne tržišne vrijednosti 259 igrača iz najjačeg ranga hrvatskog nogometa, a vjerojatno je najviše profitirala Rijeka.

Na samom vrhu je Dinamov vezni igrač i reprezentativac Hrvatske, Ante Ćorić, čija je vrijednost deset milijuna eura, a Transfermarkt navodi kako je veliki interes stranih klubova imao utjecaja na tako visoku cijenu. Podsjetimo za Ćorića su do sada interes iskazivali Liverpool, Manchester City, Real Madrid, Porto, Borussija Dortmund i još mnogi drugi.

Drugo mjesto po vrijednosti zauzeo je, vjerovali ili ne Filip Benković. ‘Big Ben’ je tako preskočio suigrače Marcosa, Hodžića, Soudanija i Henriqueza, kao i Vlašića iz Hajduka i sada vrijedi sedam milijuna eura, a vrijedio je tri. Soudani sada vrijedi 4.5 milijuna eura, Hodžić četiri, Guilherme također četiri, prije je vrijedio tri, ali čileanskom napadaču vrijednost je pala, baš kao i Vlašiću.

Prema novoj analizi Henriquezu je pala vrijednost za milijuna eura i sada vrijedi tri, a Vlašiću za pola milijuna i sada je na četiri milijuna eura, dinamovci Antolić, Sigali, Lešković vrijede po 2.5 milijuna eura kao i Ristovski iz Rijeke, dok Gorgon, Gavranović, Bradarić, Tudor i Pivarić vrijede po dva milijuna eura.

Franko Andrijašević, najbolji igrač Rijeke i HNL-a, vrijedi četiri milijuna, s tim da mu je cijena u odnosu na prethodnu skočila za 2.25 milijuna eura. Zanimljivo je kako su Riječanima cijene dosta porasle i to gotovo cijeloj momčadi.



Spomenimo kako je trenutno najvrijedniji igrač Osijeka Muzafer Ejupi koji je procjenjen na 1.85 milijuna eura, a na 1.75 milijuna eura procjenjeni su dinamovci Petar Stojanović i Domagoj Pavičić, kao i Roman Bezjak iz Rijeke.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI