U PITANJU NEVJEROJATNA SLUČAJNOST: Kakva je sličnost osvajanja naslova 2012. i 2021. godine?

Screenshot

Chelsea je u Portugalu pobijedio Manchester City rezultatom 1:0 i osvojio drugu titulu u svojoj povijesti.

No, pojavila se nevjerojatna informacija o podudarnosti ove momčadi i momčadi iz 2012. godine.

Naime, ako ćemo se bolje sjetiti, Chelsea je u toj sezoni 2011./2012. ušao s mladim trenerom Andreom Villas-Boasom te ga je kasnije zamijenio Robert Di Matteo.

Pogledamo li ovu sezonu Chelsea, ušli su s Frankom Lampardom (također mladi trener), ali ga je zamijenio iskusniji Thomas Tuchel koji je godinu dana ranije igrao finale Lige prvaka s PSG-om.

Kada gledamo sami put Chelsea, opet dolazimo do zanimljivosti. Naime, u četvrtfinalu 2012. godine dočekala ih je portugalske momčadi Benfice, dok je ove godine u četvrtfinalu Chelsea igrao protiv Porta (isto portugalska momčad).



U polufinalu 2012. godine dočekala ih je Barcelona, dok je ove godine Chelsea igrao protiv drugog španjolskog predstavnika, Real Madrida.

Također, zanimljivo je to kako 2012. godine gol za polufinale je zabio Fernando Torres, igrač koji je doveden za veliku svotu novca. Pogađate – ove godine u polufinalu je to bio Timo Werner.

U Engleskoj je te 2012. godine Premiership osvojio Manchester City (kao i ove godine), a još zanimljiva činjenica je kako je Antonio Conte tada bio prvak s Juventusom u Italiji, a ove godine je to uspio uraditi s Interom.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI