U vaterpolskom spektaklu u Splitu, u srazu olimpijskih i svjetskih prvaka – Hrvati pobijedili Srbe!

Photo: Miranda Cikotic/PIXSELL

Sraz svjetskog i olimpijskog prvaka u poljudskome bazenu donio je vrhunski vaterpolo i veliku pobjedu izabranika Ivice Tucka

Hrvatska vaterpolska reprezentacija pobijedila je u 4. kolu LEN Europa kupa u Splitu Srbiju s 9-7 (2-3, 3-1, 3-1, 1-2).

Sraz svjetskog i olimpijskog prvaka u poljudskome bazenu donio je vrhunski vaterpolo i veliku pobjedu izabranika Ivice Tucka. Nakon lošeg početka, hrvatski vaterpolisti su u drugoj i trećoj četvrtini zaigrali fantastično, napravili seriju od 5-0 i ostavili Srbe bez gola skoro 12 minuta.

Srpski su vaterpolisti bolje započeli utakmicu, vodili su s 3-1 i 4-2, a nezaustavljiv je bio Dušan Mandić, koji je u tom periodu zabio čak tri pogotka. No, u drugoj trećini Hrvatska napravila pravi preokret i s dva gola Lorena Fatovića i jednim Ante Vukičevića serijom 3-0 stigla u vodstvo od 5-4. Početkom treće dionice igre Josip Vrlić diže na 6-4, a potom i Marko Macan na 7-4 u furioznoj seriji Hrvatske od 5-0. Period od čak 11 i pol minuta bez gola Srbi prekidaju pogotkom Strahinje Rašovića za 7-5, ali Maro Joković je u sljedećem napadu opet diže na tri razlike.

Na početku zadnje četvrtine Xavi Garcia pogađa za najveću prednost od 9-5, a Srbi s dva gola samo ublažuju poraz.

Vratar Marko Bijač je s 13 obrana zaključao svoja vrata, Fatović i Joković su dali po dva, a Šetka, Vrlić, Garcia, Vukičević i Macan po jedan. Mandić je s tri gola predvodio Srbiju, a Rašović je postigao dva.



Na ljestvici vode Hrvatska, Srbija i Grčka s po 6 bodova, a Barakude u nedjelju u 11.30 sati igraju susret zadnjeg kola s Maltom.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI